Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Άρθρο Θωμά Αναστασιάδη: "Ο Πολιτισμός στην πρώτη γραμμή!"

Ως Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Θρακικός Γανόχωρας, παρατήρησα την ραγδαία άνοδο των Πολιτιστικών Συλλόγων , τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Έχουμε περάσει άσχημα, σχεδόν σε όλους τους τομείς, αλλά αυτή η οικονομική κρίση που συνεχίζεται, έκανε και κάποια καλά. Ένα από αυτά είναι και η επιστροφή στις ρίζες. Ο κόσμος, αγκάλιασε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, ασχολήθηκε ενεργά με την Παράδοση, έγραψε τα παιδιά του σε παραδοσιακά χορευτικά τμήματα και βλέπουμε ανθρώπους όλων των ηλικιών, να συμμετέχουν και να υποστηρίζουν τις δράσεις όλων σχεδόν των πολιτιστικών συλλόγων.


Αρκεί να δει κανείς, έναν χορό Ποντίων και θα καταλάβει ένα παράδειγμα της δύναμης της φυλής, τον εκστασιασμό στα πρόσωπα και τα σώματα των χορευτών που ακούραστα , ιδρώνουν το έδαφος. Να δεί Θρακιώτες να ‘’κουλουριάζουν΄΄ και ασταμάτητες ώρες να  συνδέονται με έναν μαγικό τρόπο με το παρελθόν, με τους προγόνους μας.  Το μωσαϊκό των Ελληνικών φυλών, συναντιέται συστηματικά μέσω των συλλόγων,  βλάχοι, ντόπιοι, κρητικοί, Μικρασιάτες, Ηπειρώτες, Σαρακατσάνοι και πλήθος άλλων ομάδων της μιας και ενιαίας Ελληνικής ράτσας ή γενιάς πιο ορθά.

Οι άνθρωποι του πολιτισμού, αυτοί που δουλεύουν εθελοντικά, για να διατηρήσουν στο διηνεκές, τα ήθη και τα έθιμα της φυλής μας, αξίζει και πρέπει να μπουν στο προσκήνιο της σύγχρονης Ελλάδας. Ο πολιτισμός μας, είναι αυτός που ενώνει τους Έλληνες και μπορεί να αποτελέσει μια τεράστια πηγή εσόδων από τον εγχώριο αλλά και ξένο τουρισμό που με τις κατάλληλες κινήσεις από τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί και πρέπει να έρθει στο προσκήνιο. Να μπεί στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, να μπεί στην φαρέτρα της Ελληνικής πραγματικότητας ως ένα όπλο που θα ‘’τρυπήσει’’ κάθε προσπάθεια διάσπασης και να προσθέσει στην Ελληνική Οικονομία έσοδα.

Η Κατερίνη μας, η προσφυγούπολη αυτή, που έχει κατοίκους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όλων των Ελληνικών φυλών, πρέπει και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον τομέα αυτό της Επανελλήνισης, όπως συνηθίζω να λέω. Έχουμε άξιους ανθρώπους, εξαιρετικούς χοροδιδάσκαλους, ιστορικούς, πολυπληθείς και άρτια οργανωμένους συλλόγους με άξια στελέχη που έχουν αποδείξει τις ικανότητες τους και έχουν επιτελέσει μεγάλο έργο, ο κάθε ένας ξεχωριστά. Όλοι αυτοί πρέπει να ενωθούν, να ενωθούμε, να ενώσουμε και να μετατρέψουμε την Κατερίνη στην πόλη που η ΕΛΛΑΔΑ μας θα ξετυλίξει κάθε της πτυχή.


Αναστασιάδης Θωμάς 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ – ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ 
Επικοινωνία: 6979223803 – thomas@anastasiadi.gr

@thomasanastasiadis1978


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.