Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 2 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

2 Μαρτίου

Γεγονότα

1953-Νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέγεται στον Σύνδεσμο Επιβατικών Αυτοκινήτων Κατερίνης. Πρόεδρος ο Γεώργιος Ταμπούρας, αντιπρόεδρος ο Αντώνιος Νταούκας, γενικός γραμματέας ο Ιωάννης Κωνσταντινίδης, ταμίας ο Δημήτρης Πεταλάς. (Μακεδονικός Αγών, 8-3-1953, σελ. 2)

1983-Εγκαινιάζεται η Λέσχη Τραπεζικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας.

2007-Ένα από τα ελάχιστα στον ελληνικό χώρο αγάλματα της Ήρας, του 2ου αι. μ.Χ., βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου Πιερίας, τον οποίο ανασκάπτει επί χρόνια ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής. Την ανεύρευση του αγάλματος ανακοίνωσε χθες στο 20ό Αρχαιολογικό Συνέδριο για το ανασκαφικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, που γίνεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. (Ελευθεροτυπία, 2-3-2007)

Έφυγαν

1946- Ιωάννης Παπακυριακού, 82, γιατρός και εκπαιδευτικός από τη Σκοτίνα Πιερίας (άλλαξε το επώνυμό του σε Ολύμπιος). Χρημάτισε γυμνασιάρχης σε πολλά σχολεία της Λέσβου. Ετάφη στη Μυτιλήνη.

1976- Ευάγγελος Μπουλντούκας, 63, υπηρετήσας ως πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιοστάνης (1954-56).

1986-Κωνσταντίνος Ίτσιος του Γεωργίου,  86, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος της Κοινότητας Λόφου προπολεμικά. (Χρυσάφη, Φωτεινή. Λόφος Πιερίας Αναδρομή στις ρίζες και στον τόπο. Εκδόσεις Μάτι, 2014)

Κωνσταντίνος Ίτσιος

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.