HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 2 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

2 Μαρτίου

Γεγονότα

1953-Νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέγεται στον Σύνδεσμο Επιβατικών Αυτοκινήτων Κατερίνης. Πρόεδρος ο Γεώργιος Ταμπούρας, αντιπρόεδρος ο Αντώνιος Νταούκας, γενικός γραμματέας ο Ιωάννης Κωνσταντινίδης, ταμίας ο Δημήτρης Πεταλάς. (Μακεδονικός Αγών, 8-3-1953, σελ. 2)

1983-Εγκαινιάζεται η Λέσχη Τραπεζικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας.

2007-Ένα από τα ελάχιστα στον ελληνικό χώρο αγάλματα της Ήρας, του 2ου αι. μ.Χ., βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου Πιερίας, τον οποίο ανασκάπτει επί χρόνια ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής. Την ανεύρευση του αγάλματος ανακοίνωσε χθες στο 20ό Αρχαιολογικό Συνέδριο για το ανασκαφικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, που γίνεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. (Ελευθεροτυπία, 2-3-2007)

Έφυγαν

1946- Ιωάννης Παπακυριακού, 82, γιατρός και εκπαιδευτικός από τη Σκοτίνα Πιερίας (άλλαξε το επώνυμό του σε Ολύμπιος). Χρημάτισε γυμνασιάρχης σε πολλά σχολεία της Λέσβου. Ετάφη στη Μυτιλήνη.

1976- Ευάγγελος Μπουλντούκας, 63, υπηρετήσας ως πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιοστάνης (1954-56).

1986-Κωνσταντίνος Ίτσιος του Γεωργίου,  86, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος της Κοινότητας Λόφου προπολεμικά. (Χρυσάφη, Φωτεινή. Λόφος Πιερίας Αναδρομή στις ρίζες και στον τόπο. Εκδόσεις Μάτι, 2014)

Κωνσταντίνος Ίτσιος





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια