HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σεμνός ο Γιώργος Νταντάμης την Παρασκευή: "Μας χρειάζεται η Κατερίνη". Σε 311 τετραγωνικά μέτρα μάζεψε "χιλιάδες κόσμου" για την παρουσίαση των υποψηφίων του. Η πραγματικότητα των 500 ατόμων και η αμηχανία λόγω Σύριζα. Χαλαρές βολές προς Κουκοδήμο και Χιονίδη (με το γάντι)


Καλησπέρα στην παρέα! Να έχουμε μία ήρεμη Μεγάλη Εβδομάδα! Με κατάνυξη και συγκέντρωση στα πνευματικά μας καθήκοντα πάνω από όλα! Εμείς θα τα πούμε μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, μετά θα σας αφήσω στην ησυχία σας για μερικές μέρες, μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, βάζοντας ένα ποτ πουρί από κείμενα που σας κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Πάμε και στα δικά μας.

Το γεγονός της Παρασκευής ήταν σίγουρα η ομιλία του Γιώργου του Νταντάμη. Ο Γιώργος μίλησε στήνοντας την εξέδρα του με πλάτη στην οδό Γεωργάκη Ολυμπίου, με μέτωπο προς την πλατεία. Είχε κόσμο μέχρι τη Nina Bella. Δεξιά και αριστερά ο κόσμος έσπαζε, όπως φαίνεται ξεκάθαρα εδώ:

Το Σάββατο σας παρουσίασα τις φωτογραφίες της εκδήλωσης, μπορείτε να τις βρείτε εδώ: 

Φωτογραφίες απο ψηλά απο τα του εκλογικού κέντρου του Γιώργου Νταντάμη εχθές

Την Κυριακή το πρωί έβγαλα το βίντεο της εκδήλωσης που μπορείτε να βρείτε εδώ:


Σήμερα, από καθαρή περιέργεια, μπήκα στο πρόγραμμα google earth και επιβεβαίωσα αυτό που σκεφτόμουν 3 μέρες τώρα μετά τις εικόνες που είδα και κατέγραψα. Η Γεωργάκη Ολυμπίου έχει περίπου 5-7 μέτρα πλάτος. Ο κόσμος απλώθηκε περίπου σε βάθος 20-25 μέτρων. Αν προσθέσουμε και τους υπόλοιπους χώρους, λογικά φτάνουμε τα 310-315 τετραγωνικά, καμιά 150 τετραγωνικά με μεγάλη πυκνότητα και άλλα 160 με πιο χαλαρή την παρουσία του κόσμου. 


Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, κάπου υπερέβαλλε η αγαπητή μου η Χριστίνα, που έγραψε στο δελτίο τύπου της πως "χιλιάδες κόσμου" ήταν παρόντες στην ομιλία. Αντικειμενικοί παρατηρητές κάνουν λόγο για περίπου 500-600 άτομα και κατατάσσουν τη συγκέντρωση τρίτη, πίσω από αυτή του Κώστα του Κουκοδήμου την περασμένη εβδομάδα και του Θανάση του Λιακόπουλου τον Φεβρουάριο. Και όλα αυτά ενώ ο Γιώργος έκανε και παρουσίαση δημοτικών συμβούλων, άρα ήρθαν 62 και οι οικογένειες τους, καθώς και πολλοί τοπικοί.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Άλλωστε ο Γιώργος είχε κυρίως υποψηφίους από την Κατερίνη, ενώ ο Κώστας είχε από τα χωριά. Επίσης ο Γιώργος είχε σαφέστατα περισσότερο κόσμο από την πόλη, περισσότερους αστούς. Ο Θανάσης είχε σχεδόν μόνο από την πόλη και χωρίς παρουσίαση υποψηφίων.

Προσωπική άποψη: Ο Γιώργος είχε κόσμο που δείχνει δυναμική στην υποψηφιότητα του. Είναι ένας από τους 4 ισότιμους διεκδικητές.

Ο Γιώργος δεν μίλησε πολλή ώρα. Περισσότερο συνομιλούσε με τον κόσμο, παρά έβγαζε λόγο. Αυτό που κράτησαν όλοι είναι η φράση του κάποια στιγμή, που είπε με σεμνότητα στον κόσμο "Η Κατερίνη μας χρειάζεται". Ούτε μπήκε σε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του.

Επίσης προκάλεσε το ενδιαφέρον η αναφορά του στις στολές που "κάποιοι δωρίζουν" (εδώ λογικά το καμπανάκι κτυπάει για τον Κώστα τον Κουκοδήμο) και τα δίμηνα με τα οποία προσλαμβάνεται κόσμος (εδώ αναφέρεται χαλαρά στον Σάββα τον Χιονίδη). Όλα αυτά βέβαια με το γάντι, χωρίς υψηλούς τόνους. "Θα τους πληρώσει ο λαός με το ίδιο νόμισμα" είπε.

Έκπληξη προκάλεσαν και οι αναφορές του για προσωπικές επιθέσεις κλπ. Μέχρι τώρα σε αυτές τις εκλογές ο μόνος που έχει επιτεθεί ονομαστικά και προσωπικά σε κάποιον είναι ο Γιώργος ο Κυριακίδης, 2 φορές στον Θανάση τον Λιακόπουλο (και περιμένουμε μέχρι τις εκλογές να επιτεθεί και στους άλλους, αλλά μάλλον χλωμό το κόβω). Ο Γιώργος ο Νταντάμης δεν έδειξε να ενοχλείται από τις προσωπικές επιθέσεις του Γιώργου του Κυριακίδη. Λέτε να αναφέρεται σε κάτι άλλο; Ποιος ξέρει, δεν το ξεκαθάρισε ο άνθρωπος.

Η εκδήλωση σε γενικές γραμμές πήγε πολύ καλά. Το μόνο σημείο που στο κοινό υπήρξε κάποια αμηχανία ήταν όταν παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι που προέρχονται από τον Σύριζα. Τότε ακούστηκαν πολλά σχόλια στις πίσω σειρές των παρευρισκομένων, αλλά η συνεχής εναλλαγή των προσώπων εξαφάνισε τις όποιες κριτικές.

Εγώ κρατάω από την Παρασκευή πως ο Γιώργος ο Νταντάμης έχει ικανοποιητικό κοινό στην Κατερίνη και θα δώσει τη μάχη επί ίσοις όροις για να πάει στον δεύτερο γύρο.

Αδιαμφισβήτητα τις εντυπώσεις έκλεψε και ο αειθαλής Μενέλαος Τερζόπουλος, ο πρώην δήμαρχος της Κατερίνης που ήταν στην πρώτη γραμμή για να καμαρώσει τον Γιώργο και τον ανεψιό του, τον Φάνη τον Τερζόπουλο, όπως επίσης και ο Γιώργος ο Παπαθανασίου (πρώην Δήμαρχος) από το Λιτόχωρο.

Πάντως, όπως και να ‘χει, οφείλω εγώ προσωπικά να ευχηθώ στον κ. Γιώργο Νταντάμη, καλή υπομονή, καλή επιτυχία στον αγώνα του και καλά αποτελέσματα στις 26 του Μάη.


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-



Διαβάστε ακόμη:















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια