Όλοι μας έχουμε συλλάβει τον εαυτό μας ν’ αναζητά μια απόδραση από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα, μέσα στην εβδομάδα, από την άλλη όμως δεν θέλουμε να φύγουμε και πολύ μακριά από την βάση μας. Σωστά;
Μέχρι σήμερα αυτό στην Κατερίνη ήταν αρκετά δύσκολο. Όμως εδώ και μερικές ημέρες τα πράγματα άλλαξαν. Τώρα πια υπάρχει ένα μέρος, όχι πολύ μακριά από το κέντρο της Κατερίνης, όπου μπορούμε να κάνουμε τις αποδράσεις μας, και παράλληλα ν’ απολαμβάνουμε στιγμές χαλάρωσης και γευσιγνωσίας μέσα στο καταπράσινο τοπίο ενός αμπελώνα.
Ο λόγος; Για το «Κτήμα Ξηρομερίτη», που εδώ και λίγο καιρό άνοιξε και επίσημα τις πόρτες των αμπελώνων του, προκειμένου να μάθει όλος ο κόσμος το που, αλλά και το πως δημιουργούνται οι γεύσεις του κρασιού που μας προσφέρει από το 2012.
Παράλληλα δημιούργησε ένα εξαιρετικό χώρο, φιλόξενο, όπου μπορεί ο κάθε λάτρης του κρασιού και της φύσης, να τον επισκεφθεί μόνος ή με την παρέα του, προκειμένου να χαλαρώσει και ν’ απολαύσει ή και να δοκιμάσει τις ετικέτες των κρασιών του κτήματος Ξηρομερίτη.
Όλο αυτό όμως απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη αξία, όταν μάθαμε ότι ήταν εγχείρημα 2 νέων ανθρώπων, αδέλφια μεταξύ τους, που αποφάσισαν να παραμείνουν στον τόπο τους γιατί τον αγαπούν, και να τον αναδείξουν μέσα από την δουλειά τους. Του Αλέξανδρου και της Χριστίνας Ξηρομερίτη.
Στο οινοποιείο βρήκαμε τον Αλέξανδρο και μιλήσαμε μαζί του αρκετή ώρα. Μας αφηγήθηκε την ιστορία του κτήματος Ξηρομερίτη, και μας εξήγησε τα πάντα γύρω απ’ αυτό:
Επίσημη σελίδα του "Κτήματος Ξηρομερίτη" στο Facebook: https://www.facebook.com/Κτήμα Ξηρομερίτη-987621251256421/
Μέχρι σήμερα αυτό στην Κατερίνη ήταν αρκετά δύσκολο. Όμως εδώ και μερικές ημέρες τα πράγματα άλλαξαν. Τώρα πια υπάρχει ένα μέρος, όχι πολύ μακριά από το κέντρο της Κατερίνης, όπου μπορούμε να κάνουμε τις αποδράσεις μας, και παράλληλα ν’ απολαμβάνουμε στιγμές χαλάρωσης και γευσιγνωσίας μέσα στο καταπράσινο τοπίο ενός αμπελώνα.
Ο λόγος; Για το «Κτήμα Ξηρομερίτη», που εδώ και λίγο καιρό άνοιξε και επίσημα τις πόρτες των αμπελώνων του, προκειμένου να μάθει όλος ο κόσμος το που, αλλά και το πως δημιουργούνται οι γεύσεις του κρασιού που μας προσφέρει από το 2012.
Παράλληλα δημιούργησε ένα εξαιρετικό χώρο, φιλόξενο, όπου μπορεί ο κάθε λάτρης του κρασιού και της φύσης, να τον επισκεφθεί μόνος ή με την παρέα του, προκειμένου να χαλαρώσει και ν’ απολαύσει ή και να δοκιμάσει τις ετικέτες των κρασιών του κτήματος Ξηρομερίτη.
Όλο αυτό όμως απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη αξία, όταν μάθαμε ότι ήταν εγχείρημα 2 νέων ανθρώπων, αδέλφια μεταξύ τους, που αποφάσισαν να παραμείνουν στον τόπο τους γιατί τον αγαπούν, και να τον αναδείξουν μέσα από την δουλειά τους. Του Αλέξανδρου και της Χριστίνας Ξηρομερίτη.
Στο οινοποιείο βρήκαμε τον Αλέξανδρο και μιλήσαμε μαζί του αρκετή ώρα. Μας αφηγήθηκε την ιστορία του κτήματος Ξηρομερίτη, και μας εξήγησε τα πάντα γύρω απ’ αυτό:
Επίσημη σελίδα του "Κτήματος Ξηρομερίτη" στο Facebook: https://www.facebook.com/Κτήμα Ξηρομερίτη-987621251256421/












0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!