HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο γάμος προκαλεί περισσότερο στρες στις γυναίκες απ' ότι η ανατροφή των παιδιών τους!

Οι έρευνες μίλησαν! Οι γυναίκες έχουν έναν διαφορετικό τρόπο να αντιλαμβάνονται τα πράγματα, κάτι που οι περισσότεροι άντρες δεν μπορούν με τίποτα να κατανοήσουν.

Μια νέα μελέτη λοιπόν διαπίστωσε ότι ο γάμος δημιουργεί περισσότερο άγχος στις γυναίκες απ' ότι η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών.

Είναι προφανώς λιγότερο αγχωτικό το ν΄ασχολούνται με τα μωρά ή τα παιδιά τους (ακόμη κι αν υπάρχει ένταση, φωνές, έλλειψη ύπνου και ατελείωτες βρώμικες πάνες στο καλάθι) από το να προσπαθούν να διατηρήσουν επιτυχημένο τον γάμο τους. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Πάντοβα διαπίστωσαν ότι το 75% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως ήταν πολύ υπεύθυνες για την ανατροφή των παιδιών τους ενώ μία στις πέντε γυναίκες, δήλωσαν ότι η κύρια πηγή στρες τους ήταν η έλλειψη υποστήριξης από τη σύζυγό τους.

Ωστόσο οι γυναίκες φαίνεται να μένουν πιο υγιείς (σε σχέση με τους άντρες) όταν μείνουν χήρες, καθώς είναι καλύτερα εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν το άγχος.

«Οι χήρες αντιμετωπίζουν καλύτερα από τους χήρους το άγχος που προκύπτει από την απώλεια ενός συντρόφου», δήλωσε ο Dr. Caterina Trevisan από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα.



Πηγή: Queen.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια