HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δυναμική παρέμβαση της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης με δύο επιστολές

Δυο επιστολές για την προκλητικότητα της Τουρκίας έστειλε χθες το βράδυ το Υπουργείο Εξωτερικών, μία στον γενικό γραμματέα και μία στην πρόεδρο του συμβουλίου ασφαλείας στην οποία τονίζονται τα ελληνικά επιχειρήματα για την ακυρότητα της συμφωνίας με την Λιβύη.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ.Στέλιο Πέτσα «η Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης συνάφθηκε κακόπιστα και παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς δεν υπάρχει κοινό θαλάσσιο σύνορο μεταξύ των δύο χωρών και δεν λαμβάνει υπόψη της τα ελληνικά νησιά και το δικαίωμά τους να έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ».

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η σύναψη της «Συμφωνίας» διαταράσσει την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής και ζητείται να τεθεί υπόψη του Συμβουλίου Ασφαλείας, προκειμένου να την καταδικάσει ως αντίθετη στη διεθνή νομιμότητα και να καλέσει την Τουρκία και τη Λιβύη να απόσχουν από κάθε πράξη, η οποία θα παραβίαζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και θα κλιμάκωνε την ένταση στην περιοχή.



 

Η επιστολή στον γενικό γραμματέα ΟΗΕ
«Στην επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, τίθενται τα ίδια επιχειρήματα και ζητείται -λόγω της ακυρότητας της συμφωνίας- να μην πρωτοκολληθεί στα Ηνωμένα Έθνη και να μην δημοσιευθεί από το Τμήμα Ωκεάνιων Υποθέσεων και Δικαίου της Θάλασσας του ΟΗΕ. Επισημαίνεται επίσης, στον Γενικό Γραμματέα ότι το ζήτημα θα πρέπει να τεθεί υπόψη του Συμβουλίου Ασφαλείας, προς την Πρόεδρο του οποίου εστάλη σχετική επιστολή», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια