Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 30 Ιανουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)


30 Ιανουαρίου

Γεγονότα

1953-Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών, διεξάγονται σχολικοί αγώνες ανωμάλου δρόμου, 3.000 και πετοσφαίρισης στο χώρο των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Παπαδημητρίου, τους οποίους παρακολουθούν πλήθος επισήμων, όπως ο βουλευτής Κωνσταντίνος Δημόπουλος και ο δημαρχών Αλέξανδρος Μπλάτζας. (Μακεδονικός Αγών, 1-2-1953, σελ. 4).

1955-Συνεχίζεται από τον δημοσιογράφο της Κατερίνης Χαρ. Κοντογιάννη η προεργασία για την έκδοση του Διαφημιστικού και Τουριστικού Οδηγού της Κατερίνης και του Νομού Πιερίας. (Μακεδονικός Αγών, 30-1-1955, σελ. 1)

1980-Με τη συμπλήρωση 25ετίας από την Αρχιερατεία του, ο Μητροπολίτης Κίτρους Βαρνάβας τιμάται με το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Κατερίνης. (Νέα Εποχή, 2-2-1980, σελ. 1)

1984-Εγκαίνια της θυρίδας της Εθνικής Τραπέζης στον Κολινδρό. (Νέα Εποχή, 28-1-1984, σελ. 1)

2010-Ο Δήμος Δίου τιμά τη βασίλισσα του παιδικού θεάτρου, Κάρμεν Ρουγγέρη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Εφέσου όπου πραγματοποιείται  η γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

2013- Πραγματοποιείται και νέα διαμαρτυρία στα διόδια του Αιγινίου. Έκδοση  ψηφίσματος  διαμαρτυρίας  από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης κατά  της  λειτουργίας  των  διοδίων στα διοικητικά όρια του νομού Πιερίας, στήριξης του ημάρχου Βαγγέλη Πολύζου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Πύδνας    Κολινδρού  Ευάγγελου Λαγδάρη για  την  άσκηση  δίωξης σε  βάρος  τους  καθώς  και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Κατερίνης για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με τον αρμόδιο υφυπουργό. (enet.gr, 30-1-2013)

Έφυγαν

1942-Πεθαίνει ο 90χρονος αρχαιολόγος και φιλόλογος Γεώργιος Σωτηριάδης, ο οποίος οργάνωσε το Μουσείο της Μαλαθριάς στα 1928-29.

Έγιναν κι αυτά

1971-Σε ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζεται σπάνιο, μία αγελάδα ολλανδικής ράτσας στην Κατερίνη γέννησε δύο μοσχίδες. (Μακεδονικός Αγών, 30-1-1971, σελ. 2)


1981-Σημειώνεται διάρρηξη και κλοπή εκατοντάδων παντελονιών και άλλων ενδυμάτων σε κεντρικό κατάστημα της Κατερίνης. (Μακεδονία, 31-1-1981).


1982-Εγκαινιάζεται σήμερα η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Εμμανουηλίδη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης. (Νέα Εποχή, 30-1-1982, σελ. 2)

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.