HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την Δολοφονία Σουλεϊμανί - Έκτακτα μέτρα σε «ευαίσθητους» στόχους

Αυξημένα μέτρα σε στόχους αμερικανικού ενδιαφέροντος, λαμβάνουν οι Αρχές στην Αθήνα που βρίσκεται σε επιφυλακή, για ενδεχόμενη «εκδίκηση» του Ιράν, μετά την δολοφονία του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί.


Η Ελλάδα δεν είναι στο στενό κύκλο των χωρών που ενδεχομένως να στρέψει τα πυρά των αναμενόμενων αντιποίνων της η Τεχεράνη, ωστόσο οι αρχές λαμβάνουν ήδη μέτρα ασφαλείας σε στόχους αμερικανικού ενδιαφέροντος ενώ ενισχύθηκε η φρούρηση της αμερικανικής πρεσβείας.

Σύμφωνα με το protothema.gr, αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, στελέχη της Ε.Υ.Π και σύνδεσμοι της Αστυνομίας με διαβαθμισμένες αναφορές εκτιμούν τους πιθανούς κινδύνους και προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει κανενός είδους εμπλοκή. Είτε αυτή έχει να κάνει με χτύπημα στόχου στην Αθήνα ή με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί ως περιοχή προπαρασκευαστικών ενεργειών για εξτρεμιστικές δράσεις σε άλλα σημεία της Ευρώπης. Μάλιστα, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές ίσως εκτιμούν οι αναλυτές χρησιμοποιηθούν προκειμένου άτομα που ορκίστηκαν εκδίκηση να διεισδύσουν στον δυτικό κόσμο.

Έτσι, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να ενισχυθεί η φύλαξη της αμερικάνικης πρεσβείας  με επιπλέον δυνάμεις ενώ παράλληλα γίνεται χαρτογράφηση κτηρίων και επιχειρήσεων αμερικανικών συμφερόντων που ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχους ομάδων που θέλουν να εκδικηθούν για τον θάνατο του Κασέμ Σουλειμανί.

Αυξάνονται επίσης οι έλεγχοι τόσο στις εισόδους και εξόδους της χώρας όσο και στα άτομα που φθάνουν στα ακριτικά νησιά μέσω των μεταναστευτικών ροών.

Παραλληλα, σύνδεσμοι της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε on line σύνδεση με αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας και τα γραφεία της CIA όπως επίσης και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Ισραήλ.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια