Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η Δημοτική Αστυνομία «καθαρίζει» την Κατερίνη από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα


Αποφασισμένη να αποδεσμεύσει κοινόχρηστους δημοτικούς, δημόσιους χώρους και θέσεις στάθμευσης, να "καθαρίσει" την πόλη και άλλες περιοχές του δήμου από τα δεκάδες εγκαταλελειμμένα οχήματα είναι η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Κατερίνης.

Τα οχήματα αυτά αποτελούν εστία μόλυνσης λόγω μακράς ακινησίας, καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης ενώ συχνά παρεμποδίζουν την κυκλοφορία οχημάτων έκτακτης ανάγκης (απορριμματοφόρα, πυροσβεστικά, ασθενοφόρα) και αποτελούν την αιτία πρόκλησης ατυχημάτων για διερχόμενους πεζούς και οδηγούς.

Ειδικότερα η  Δημοτική Αστυνομία μετά τον εντοπισμό του εγκαταλελειμμένου οχήματος είτε από αυτοψία είτε μετά από καταγγελία δημότη ή μέσω της εφαρμογής novoville, προχωρά στην καταγραφή και αναζητά εφόσον υφίστανται στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος π.χ. πινακίδες για ενημέρωση τον ιδιοκτήτη κ.ο.κ. Επικολλάται στη συνέχεια ειδικό αυτοκόλλητο έντυπου χαρακτηρισμού με την ένδειξη ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ και εάν δεν απομακρυνθεί από τον ιδιοκτήτη προχωρά τη διαδικασία απομάκρυνσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο εντοπισμός, η καταγραφή και ο χαρακτηρισμός οχημάτων που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στους δρόμους, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των  Δήμων, οι οποίοι, μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες  φροντίζουν  για την ανακύκλωσή τους παραδίδοντάς τα σε κέντρα επεξεργασίας ή σημεία συλλογής. Ήδη κατά το μήνα Ιανουάριο εντοπίστηκαν στο Δήμο Κατερίνης και χαρακτηρίστηκαν συνολικά 40 οχήματα.

«Η άσχημη εικόνα που εμφανίζεται σε τμήμα του αστικού χώρου, όπου δρόμοι μετατρέπονται σε «νεκροταφεία» αυτοκινήτων δεν αρμόζει στην Κατερίνη», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Τσιαλός σημειώνοντας ότι «για την καλύτερη καθημερινότητα για όλους μας εφαρμόζουμε ένα συντονισμένο πρόγραμμα άμεσης αντιμετώπισης, ώστε να υπάρχουν σύντομα αποτελέσματα χωρίς εγκαταλελειμμένα οχήματα στους δρόμους και στις γειτονιές του δήμου».  

Επιπλέον πρόσθεσε: «Η ενεργοποίηση και η ευαισθητοποίηση παράλληλα με την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων από τη Δημοτική Αστυνομία είναι απαραίτητη. Ζητάμε την συμμετοχή των δημοτών μας, για την εξάλειψη του φαινομένου, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να απελευθερωθούν χώροι στάθμευσης και άλλοι λειτουργικοί χώροι στην πόλη και να αποδοθούν σε αναγκαίες χρήσεις».

Τέλος, η Δημοτική Αστυνομί καλεί τους δημότες να ενημερώνουν στο τηλ. 2351031000 τη δημοτική αστυνομία για εγκαταλελειμμένα οχήματα στη γειτονιά τους ή όπου αλλού έχουν παρατηρήσει.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.