Κλασικό χειμωνιάτικο φαγητό
Υλικά
- 1 ½ κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρές μερίδες
- 2 κιλά κρεμμυδάκια στρογγυλά ξερά στιφάδου καθαρισμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 2 κ. σ. πελτέ τομάτας
- 5 κ. σ. χυμό τομάτας
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 6 γαρύφαλλα
- 4 μπαλίτσες μπαχάρι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 φλυτζάνι κρασί λευκό
- 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζετε πρώτα το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο. Μετά ρίχνετε το μοσχαράκι και τα σοτάρετε ελαφρώς.
- Ρίχνετε 1/2 φλυτζάνι κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Διαλύετε μέσα σε ένα ποτήρι λίγο νερό με το πελτέ τομάτας και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνετε και τον χυμό τομάτας.
- Προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
- Ρίχνετε το γαρύφαλλο, την κανέλα, τη δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και κλείνετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει το κρέας. Μόλις βράσει, το τοποθετείτε σε μία πιατέλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα που φτιάξατε το κρέας, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου.
- Τα αφήνετε να μαραθούν μέχρι να μελώσουν και τα σβήνετε με το ξύδι. Μετά ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρέας.
- Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30 λεπτά και εάν χρειάζεται νερό προσθέτετε.
- Μόλις είναι έτοιμο το στιφάδο και μείνει με τη σάλτσα του, αλατοπιπερώνετε, κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!