Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Νέο παραλήρημα Ερντογάν λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Διάσκεψη της Κυριακής για τη Λιβύη

Σε νέα επίδειξη ισχύος προέβη ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του ΟΗΕ για τη Λιβύη και λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Διάσκεψη της Κυριακής (19.1.2020) στο Βερολίνο.


Παρόλο που στο προσχέδιο των συμπερασμάτων του ΟΗΕ δεν γίνεται λόγος για τη συμφωνία Τρίπολης – Άγκυρας περί καθορισμού θαλάσσιων ζωνών, μνημόνιο που επηρεάζει την Ελλάδα, ο Ερντογάν θίγει και πάλι το θέμα της τουρκικής ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας το Σάββατο (18.1.2020) σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους τόνισε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας σε θέματα που αφορούν σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη.

Κλιμακώνοντας τις προκλήσεις, ο Ερντογάν επισήμανε πως “η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά της στη Ανατολική Μεσόγειο, όπως και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Σάρατζ”.

Νωρίτερα, σε άρθρο του στο Politico, ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε τις διαθέσεις του ενόψει της κυριακάτικης (19.1.2020) Διάσκεψης του Βερολίνου, κατηγορώντας – μεταξύ άλλων – την Ευρώπη για έλλειψη ευαισθησίας στο θέμα της Λιβύης.

Για πολλοστή φορά, παράλληλα, επιτέθηκε στη Γαλλία, που βρίσκεται “δίπλα στους πραξικοπηματίες του Χαφτάρ” και καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την κυβέρνηση της Εθνικής Συναίνεσης της Λιβύης (σ.σ. Τρίπολη) για να μην προδώσει τις αξίες της.

“Η Λιβύη βρίσκεται στη δίνη ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου για περίπου 10 χρόνια. Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα δεν έχει μέχρι σήμερα αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν σταμάτησε τη βία και δεν εγκαθίδρυσε την ειρήνη και τη σταθερότητα. Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες αυτής της απάθειας, της έλλειψης ευαισθησίας”, έγραψε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, απείλησε την ΕΕ ότι αν δεν συναινέσει θα έχει προβλήματα τρομοκρατίας αλλά και προσφυγικών ροών. “Περιμένουμε από τους Ευρωπαίους να μιλάνε λιγότερο και να πράττουν περισσότερα”.


Πηγή
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.