Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Το πρώτο τετράμηνο της Διοίκησης Κουκοδήμου - Νταντάμη

Στις επιχειρήσεις, είναι σύνηθες να βγαίνουν αποτελέσματα ανα τετράμηνο καθώς έχει κριθεί ως ένας επαρκής χρόνος για συμπεράσματα κυρίως όμως για να γίνουν βελτιωτικές ή διορθωτικές κινήσεις.

Ξεκινώντας από τα θετικά, βλέπω την διοίκηση να στελεχώνεται από πρόσωπα που δείχνουν ζήλο και εργατικότητα. Υπάρχει καλή απόκριση στα αιτήματα για καθημερινά ζητήματα και διάθεση για προσφορά. Ξεχωρίζω την καλή δουλειά και άριστη μέχρι στιγμής συνεργασία που έχουμε στην ΔΗΚΕΔΗΚ με τον κ. Σταύρο Χριστοφορίδη, ξεχωρίζω την εργατικότητα και τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Γραμματικόπουλου Κώστα ο οποίος με τα όπλα που του δίνουν κάνει ό,τι μπορεί, την κινητικότητα και τις θετικές δράσεις στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, μου άρεσε επίσης η τοποθέτηση των μηχανημάτων ανακύκλωσης από τον κ. Κυριακίδη και εν καιρώ θα παραθέσω κάθε τι θετικό όταν θα βλέπω συγκεκριμένα αποτελέσματα όπως για τα παραπάνω πρόσωπα ή οργανισμούς.

Στα αρνητικά βάζω το πρώτο μεγάλο στοίχημα δράσης της διοίκησης Κουκοδήμου - Νταντάμη, αυτό των Χριστουγεννιάτικων Γωνιών. Είναι κοινά αποδεκτό στην κοινωνία, ότι απέτυχε η προσπάθεια. Δεν θα το αναλύσω γιατί ο κόσμος είδε και γνωρίζει. Θα πω όμως ότι εδώ είμαστε να βάλουμε όλοι «πλάτη» για να κάνουμε κάτι καλύτερο την επόμενη χρονιά. Μια ερώτηση μόνο. Υπάρχει άλλη πόλη στον κόσμο, που να έχει τέτοιο πάρκο, σαν το δικό μας, και να μην εκμεταλλεύεται αυτόν τον χώρο;

Βάζω στα αρνητικά επίσης την αύξηση των δημοτικών τελών καθώς και το δάνειο των 5.625.000€ , σε μια εποχή μάλιστα που σε όλη την Ελλάδα βλέπουμε να υπάρχει στόχευση ανακούφισης του λαού μας από την πολυετή κρίση. Όταν παράλληλα βλέπει κανείς να πληρώνουν με απευθείας ανάθεση 15.000€ για μια ιστοσελίδα, δεκάδες άλλες απευθείας αναθέσεις τις οποίες θα αναδείξουμε τις επόμενες εβδομάδες...τότε δεν χωνεύεται εύκολα η απόφαση να βάλουν οι δημότες πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Παράλληλα, κρίνω απόλυτα αρνητικά τον διορισμό οικογενειών και ημετέρων στελεχών, μια σειρά από αλαζονικές συμπεριφορές, εκδικητικότητα και τη μηδενική διάθεση να ακουστεί ο αντίλογος. Όλα αυτά δηλαδή που οι ίδιοι άνθρωποι που διοικούν σήμερα, κατηγορούσαν την προηγούμενη διοίκηση.

Ένα ακόμη αρνητικό είναι η έλλειψη ψυχραιμίας και υπομονής από συγκεκριμένα ηγετικά στελέχη. Είθιστε η αντιπολίτευση να είναι «θυμωμένη» με την διοίκηση. Στην Κατερίνη πρωτοτυπούμε και συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Έχω κάνει προτάσεις γραπτές και ερωτήσεις για τα Α.Μ.Ε.Α, τη διαχείρηση αδέσποτων, τη λήψη προληπτικών μέτρων για ατυχήματα έξω από σχολεία, στοχευμένες ερωτήσεις για παραλείψεις και εισπράττω θυμό και καμιά διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας. Αξίζει να επισκεφθείτε κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Πάντοτε και παντού, υπάρχουν οι χειροκροτητές, αυτοί που τα βλέπουν όλα να πηγαίνουν καλά, αυτοί που «φουσκώνουν» την αυτοπεποίθηση του «βασιλιά», αυτοί που λένε μόνο όσα θέλει ή πρέπει να ακούσει ο «βασιλιάς». Ο καλός διοικητής όμως πηγαίνει ο ίδιος στην πρώτη γραμμή και αφουγκράζεται την πραγματικότητα.

Την αληθινή εικόνα σου την δίνουν «βασιλιά μου» αυτοί που δεν εξαρτάται η ζωή τους από εσένα. Μην ακούς λοιπόν ούτε τους χειροκροτητές, ούτε τους εμμονικούς....

Με το χέρι στην καρδιά, απευθυνόμενος στη διοίκηση, σας καλώ να αφουγκραστείτε την απάντηση στην ερώτηση προς τον κόσμο, σε ποιον τομέα της καθημερινότητάς του βλέπει να άλλαξε κάτι προς το καλύτερο. Ρωτήστε τον κόσμο που δεν «συναλλάσσεται» με τον Δήμο, τον απλό κόσμο που δεν έχει εμμονές ούτε με τους πρώην ούτε με τους νυν.

Ο Διονύσιος Σολωμός έλεγε «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι Αληθές» και πρέπει όλοι μας να γίνουμε χρήσιμοι αναπαράγοντας την αλήθεια, να κάνουμε θετικές προτάσεις και δίκαιη κριτική.

Αναστασιάδης Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.