Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τα κέρατα του διαβόλου: Μοναδικό κλικ Έλληνα φωτογράφου κατά την ανατολή του Ηλίου ενώ γίνεται έκλειψη

Viral έχει γίνει η φωτογραφία μιας έκλειψης Ηλίου που μοιάζει βγαλμένη από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας και θυμίζει τα κέρατα του διαβόλου.
Ο λάτρης της φωτογραφίας Ηλίας Χασιώτης πέρασε τις τελευταίες ημέρες του 2019 στο Κατάρ και σίγουρα άξιζε το ταξίδι. Κι αυτό διότι, κατά την διάρκεια της παραμονής του εκεί, συνέβη μια ηλιακή έκλειψη, και κατέγραψε στον φακό του την ώρα που ο ήλιος άρχισε να ανεβαίνει πάνω από τον ορίζοντα, κάνοντάς τον να μοιάζει με έναν διάβολο που αναδυόταν από το νερό.

Όπως εξήγησε ο Έλληνας φωτογράφος στο Bored Panda: «Η αστρονομία με ελκύει από τότε που ήμουν παιδί. Είμαι ερασιτέχνης αστροφωτογράφος τα τελευταία 15 χρόνια. Τράβηξα αυτές τις εικόνες στην παράκτια πόλη Αλ Ουακρά του Κατάρ, το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου, την ώρα που άρχιζε μια δακτυλιοειδής έκλειψη».Πώς κατάφερε να αποτυπώσει τη μαγευτική αυτή στιγμή της έκλειψης του Ηλίου
Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι αποτέλεσμα καθαρής τύχης και σύμπτωσης. Ο Χασιώτης επέλεξε σκόπιμα ένα σημείο με ανοιχτό ορίζοντα, όπου είχε μια τέλεια εικόνα της ηλιακής έκλειψης την ώρα που ο ήλιος αναδυόταν από την θάλασσα. «Ήλπιζα ότι τα οπτικά εφέ θα ήταν ορατά και ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να τα συλλάβω» δήλωσε. «Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και πολύ καλές στην αρχή καθώς υπήρχε πολλή ομίχλη και χαμηλά σύννεφα στα νοτιοανατολικά».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ανησυχούσα ότι τίποτα δεν θα έβγαινε από την έκλειψη. Ωστόσο, όταν ο ήλιος τελικά αναδύθηκε, έδειχνε σαν δύο ξεχωριστά κομμάτια, ένα είδος κόκκινου κέρατος που διαπερνούσε την θάλασσα. Σύντομα πήρε την μορφή της ημισελήνου, με ορατό το φαινόμενο του αποκαλούμενο ‘ετρουσκικού βάζου’. Λόγω του σχήματός του, το φαινόμενο αυτό αποκαλείται η «ανατολή του διαβόλου».«Ήταν όντως η πιο εντυπωσιακή ανατολή ηλίου που έχω δει ποτέ. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχασα την δακτυλιοειδή φάση της έκλειψης (το δαχτυλίδι της φωτιάς) λόγω των σύννεφων. Όταν ο ήλιος επανεμφανίστηκε, ήταν και πάλι στο σχήμα της ημισελήνου. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πολλά σύννεφα, νιώθω πολύ τυχερός. Τώρα περιμένω την επόμενη δακτυλιοειδή έκλειψη τον Ιούνιο του 2020 και την επόμενη ολική έκλειψη ηλίου τον Δεκέμβριο του 2020. Οι ολικές ηλιακές εκλείψεις είναι τα πιο εκπληκτικά αξιοθέατα στην φύση».Φωτογραφίες: Facebook/Elias Chasiotis

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.