Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σε ποια χώρα ή αλλάζεις φύλο ή πεθαίνεις;

10 Ιανουαρίου 2019, στη κεντρική πλατεία πόλης Καζερούν, στο Ιράν, ένας άνδρας 31 ετών κρεμάστηκε, παρουσία εκατοντάδων θεατών, με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας.


Μάλιστα η εκτέλεση μεταδόθηκε και από το κρατικό κανάλι, σε ζωντανή σύνδεση. Ο 31χρονος είχε κατηγορηθεί βάσει μαρτυριών, ότι προσπάθησε να ασελγήσει σε 15χρονους, συνελήφθη, δικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, και εκτελέστηκε επιδεικτικά από το ιρανικό καθεστώς.

Το Ιράν έχει δεσμευθεί να σταματήσει τις εκτελέσεις που γίνονται δημόσια, με τους αριθμούς όμως να παραμένουν ίδιοι, όπως αναφέρουν ιρανοί ακτιβιστές.

Το Ιράν τιμωρεί την ομοφυλοφιλία με φυλάκιση, και μάλιστα θεωρεί την σeξουαλική συνεύρεση δύο ομόφυλων βιασμό, για αυτό και η ποινή είναι ο θάνατος. Από το 1980 εώς σήμερα έχουν εκτελεστεί 6.000 άτομα με αυτή τη κατηγορία.

Ενώ μόνο το 2018 συνελήφθησαν 4.000 άτομα, με τις δίκες να εκκρεμούν.

Σε αυτή τη χώρα λοιπόν συμβαίνει το εξής παράδοξο. Μπορεί η ομοφυλοφιλία να είναι θανάσιμο αμάρτημα, αλλά η αλλαγή φύλου επιδοτείται από το κράτος. Το Κοράνι δεν απαγορεύει πουθενά την αλλαγή φύλου, και έτσι αυτή τη στιγμή το Ιράν είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστά επεμβάσεων για αλλαγή φύλου.

Όπως επισημαίνουν κάτοικοι του Ιράν, είναι η μοναδική λύση για να ζήσουν χωρίς το φόβο της κρεμάλας.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.