Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μία “πόλη” από σκελετούς αεροσκαφών! Μια ματιά στο εσωτερικό ενός εργοστασίου παραγωγής F-35 [vid/pic]

Η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin έχει παραδώσει περισσότερα από 360 αεροσκάφη σε 16 βάσεις παγκοσμίως και έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια παραγωγής για το 2020 για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη διεθνή και στρατιωτική ζήτηση των μαχητικών F-35.

Γεμάτο με στοίβες πάνελ ατράκτου, εξαρτήματα κινητήρων και μεγάλη ποικιλία σωλήνων, ηλεκτρονικών και αεροηλεκτρονικών συσκευών, το εργοστάσιο παραγωγής F-35 στο Ft. Worth του Τέξας μοιάζει με μια μικρή πόλη γεμάτη με μηχανικούς, ηλεκτρολόγους και αεροσκάφη σε διάφορα στάδια κατασκευής.

Ανάμεσα στα καλώδια οι σκελετοί, τα «κουφάρια» των μαχητικών πριν πάρουν ζωή. Για την ολοκλήρωση των F-35 χρειάζεται μία γκάμα μηχανικών, από τη σχεδίαση μέχρι τις δυνατότητες stealth όλα ελέγχονται και δοκιμάζονται μέχρι τέλους.Ο σχεδιασμός του αεροσκάφους F-35 αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια να επιτευχθεί χαμηλή παρατηρησιμότητα και ελαφρύτερο βάρος για να καταστεί δυνατή η ταχύτητα και η ευελιξία. Η απρόσκοπτη δομή του είναι, από τη σχεδίαση, αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης τεχνικής μηχανικής.

Το F-35 φέρει το ραντάρ AN/APG-81, τύπου AESA, το οποίο θεωρείται κορυφαίων επιδόσεων. Επίσης διαθέτει το συστήματα στόχευσης EOTS και το σύστημα προειδοποίησης AN/AAS-37. Αυτά σε συνδυασμό με τους προηγμένους αισθητήρες δίνουν στον πιλότο μια εξαιρετική εικόνα του πεδίου μάχης.

Το αεροσκάφος θα μπορεί να δεχθεί εντολές μέσω της φωνής του πιλότου μέσω του συστήματος Direct Voice Input. Επίσης θα διαθέτει σύστημα απεικόνισης επί κάσκας (HMDS) το οποίο θα προβάλλει πληροφορίες κατ’ ευθείαν στη κάσκα του πιλότου.

Πριν από λίγο καιρό ένα βίντεο που είχε κυκλοφορήσει μας έδινε μία εικόνα από το τόπο και τρόπο παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών:

ΠηγήΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.