HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Μήπως να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες;» – Τι απαντά ο Mr Jumbo για κυριακάτικη εργασία και… Σκλαβενίτη

Την απόφασή του να λειτουργεί τα καταστήματα Jumbo όλες τις Κυριακές του χρόνου ξεκινώντας από Πρέβεζα και Κατερίνη, υπεραμύνθηκε ο ιδιοκτήτης, Απόστολος Βακάκης, στη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Ο Mr Jumbo επεσήμανε ότι η κίνηση αυτή στηρίζει την τοπική απασχόληση καθώς όπως εξήγησε δεν θα διακοπούν οι συμβάσεις του 30% των εργαζομένων που θεωρούνται εποχικοί υπάλληλοι, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι διατηρούν πλήρως τα δικαιώματα της 40ωρης απασχόλησης.
Τόνισε δε ότι την ίδια στιγμή που προκλήθηκε θόρυβος για την απόφαση, ο τοπικός ανταγωνισμός λειτουργούσε ανενόχλητος σε επταήμερη βάση.
«Εάν είχαμε την πολυτέλεια, θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Δευτέρες, ούτε τις Τετάρτες» ανέφερε τονίζοντας ότι η κίνηση του έγινε προς απάντηση και στον τοπικό ανταγωνισμό ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση προσθέτει κόστος λειτουργίας έναντι μίας ελπίδας αύξησης της αποτελεσματικότητας σε ετήσια βάση.
«Δεν θέλω να πρωτοστατήσω στο να δουλεύουμε τις Κυριακές. Αν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές, θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα. Είμαι κατηγορηματικός, πρέπει να διερευνήσουμε μήπως πρέπει να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες» πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση μετόχου σχετικά με την επιλογή της Σκλαβενίτης να μην ανοίγει τα καταστήματα της τις Κυριακές, ο Απόστολος Βακάκης ανέφερε ότι η εκτίμηση του είναι ότι μπορεί να είναι μία επιχειρηματική αρχή η οποία στην πορεία να εξελίχθηκε σε marketing σε σχέση με τον ανταγωνισμό που επιλέγει να ανοίγει τα καταστήματα του.
«Εφόσον αισθάνεται τόσο δυνατός ώστε να πηγαίνει κόντρα στον ανταγωνισμό και εφόσον έχει το δικαίωμα να το κάνει ας συνεχίσει να το κάνει. Δεν είμαι σίγουρος όμως κατά πόσο είναι ‘ψαγμένη’ μία τέτοια απόφαση υπέρ των καταναλωτών τους και υπέρ των εργαζομένων του», εννοώντας τους εποχικούς εργαζόμενους που μπορούν να αυξήσουν με αυτόν τον τρόπο το εισόδημά τους.
Αντιδράσεις από τα σωματεία
Από την πλευρά τους τα συνδικάτα αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές και ζητούν την προστασία των εργαζομένων. Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, προκήρυξε 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Κυριακή καλώντας παράλληλα σε κινητοποίηση των συνδικάτων έξω από το κατάστημα Jumbo της περιοχής την προσεχή Κυριακή.
Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης της Ηπείρου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Καλούμε όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούμε την Κυριακή στις 10:30 για διαμαρτυρία έξω από τα Jumbo. Θα είμαστε σύσσωμοι εκεί την Κυριακή και κάποιες άλλες μέρες αμέσως μετά θα δώσουμε τέτοιο υλικό και στην αγορά της Πρέβεζας και σε άλλες περιοχές ώστε να δείχνουμε στους εργαζόμενους και στην κοινωνία πως δεν μας λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα. Θα πρέπει να θέσουμε την κοινωνία προς των ευθυνών της, πρέπει από μόνοι μας να μποϊκοτάρουμε τα καταστήματα που ανοίγουν όλες τις Κυριακές του χρόνου».


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια