HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σίσα: Το πρώτο εργαστήριο του ολέθριου ναρκωτικού στην Ελλάδα! [video]

Τώρα... και αυτό στην χώρα μας. Ο λόγος για το πρώτο εργαστήριο παραγωγής του ναρκωτικού σίσα, το οποίο "ξετρύπωσε" η ΕΛΑΣ!

Το εργαστήρια παραγωγής σίσα εντόπισε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία συνέλαβε δύο άνδρες και μια γυναίκα.

Για τους σκοπούς τους οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν σπίτι στο κέντρο της Αθήνας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 3,5 κιλά sisha και άλλα ναρκωτικά, αλλά και κλεμμένα διαβατήρια και διπλώματα οδήγησης.

Υπενθυμίζεται πως το σίσα παράγεται με πολύ τοξικές ουσίες όπως οινόπνευμα, χλωρίνη, ακόμη και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ

“Εργαστήριο παρασκευής και αποθήκευσης κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ( SHISHA ) εντοπίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Προηγήθηκε έρευνα με κατάλληλη αξιοποίηση και ανάλυση στοιχείων και δεδομένων, εξακρίβωση χώρων και δημιουργία profile των εμπλεκομένων, που οδήγησαν στη σύλληψη 3 αλλοδαπών (δύο άνδρες – μία γυναίκα).

Όπως προέκυψε, χρησιμοποιούσαν οικία στο κέντρο της Αθήνας, ως εργαστήριο παρασκευής και αποθήκευσης κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ( SHISHA ), με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, 7 Ιανουαρίου 2020, στην οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-3,5 περίπου κιλά κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ( Shisha ),
-εξοπλισμός εργαστηρίου παρασκευής κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
-60 δισκία μεθαδόνης,
-ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
-3 πλαστικά δοχεία με υγρό και 50 γραμμάρια σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης,
-πιστόλι ρέπλικα με γεμιστήρα με 4 φυσίγγια και μαχαίρι, καθώς και
-6 κινητά τηλέφωνα και 200 ευρώ.

Βρέθηκαν ακόμα 41 ταξιδιωτικά έγγραφα ελληνικών και αλλοδαπών Αρχών και (2) άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε είναι προϊόντα κλοπής.”



Tι είναι το sisha
Η λέξη «Shisha» προέρχεται από την περσική λέξη «shishe» που σημαίνει γυαλί και είναι ο κοινός όρος για τον ναργιλέ στις αραβικές χώρες. Το σίσα περιέχει έναν τύπο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες όπως οινόπνευμα, χλωρίνη, ακόμη και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων.

Τι παρενέργειες προκαλεί
Δεν μπορείς να κοιμηθείς, μένεις άγρυπνος ακόμη και 24 ώρες, δεν μπορείς να φας, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια. Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις. Δημιουργεί ψευδαισθήσεις, προκαλεί απώλεια βάρους, επιθετικότητα, νευρικότητα και διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα. Επίσης έχουν καταγραφεί θάνατοι που ενδέχεται να συνδέονται με το σίσα.

Το σίσα πωλείται στην τιμή των 2-3 ευρώ για κάθε δόση, κάτι που θεωρείται φτηνό και πολλοί χρήστες το αγοράζουν. Γι αυτό έχει γίνει γνωστό και ως “κοκαΐνη των φτωχών”.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια