Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 8 Φεβρουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

8 Φεβρουαρίου

Γεγονότα

1953-Στις αρχαιρεσίες για τη νέα διοίκηση του Σωματείου Αρτεργατών Κατερίνης, πρόεδρος εκλέγεται ο Θωμάς Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ο Θεόφιλος Ιωαννίδης και γενικός γραμματέας ο Κανέλλης Νονότας.  (Μακεδονικός Αγών, 8-2-1953, σελ. 2).

1956-Αποφασίζεται η ίδρυση αγροτικών και κοινοτικών ιατρείων στο νομό Πιερίας. (Μακεδονικός Αγών, 12-2-1956, σελ. 2)

1958- Έπειτα από τις αρχαιρεσίες στο Σωματείο Αρτεργατών Κατερίνης “Νέα Εποχή”, πρόεδρος εξελέγη ο Στ. Ψαρράς, γραμματέας ο Ευάγγελος Παπαδημητρίου, ταμίας ο Ν. Μπουτόλας και σύμβουλοι οι Θ. Ιωαννίδης και Λάζαρος Γκραίκος. (Μακεδονικός Αγών, 16-2-1958, σελ. 1)

1969-Επιθεωρητής Δημοτικών Σχολείων της Β΄ Εκπαιδευτικής Περιφερείας Πιερίας ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Τρούκης, διορισμένος.  (Νέα Εποχή, 8-2-1969, σελ. 4)

1980-Άρχισε τη λειτουργία του εδώ και περίπου δύο μήνες ο Σύλλογος Μερίμνης Παιδιού Κατερίνης με βασικό σκοπό τη φροντίδα για το ειδικό παιδί. Παράλληλα άρχισε η λειτουργία του ειδικού παιδικού σταθμού και του συμβουλευτικού σταθμού. (Μακεδονικός Αγών, 8-3-1980, σελ. 1)

Έφυγαν

Léon Heuzey
1822-Πεθαίνει σε ηλικία 90 ετών ο Γάλλος αρχαιολόγος και ιστορικός Λεόν Εζέ (on Heuzey). Η ανασκαφή του μακεδονικού τάφου του Κορινού (1861), η περιγραφή των ερειπίων του Δίου και η ταύτιση της Πέτρας είναι από τις σημαντικότερα έργα του στην Πιερία. Εξέδωσε το βιβλίο του "Le Mont Olympe et l Acarnanie" (1860). Ήταν επίσης ο πρώτος που έκανε υποθέσεις για την περιοχή των Λειβήθρων και αναγνώρισε το Ηράκλειο στη θέση του Πλαταμώνα.

1962-Την τελευταία του πνοή αφήνει στη Θεσσαλονίκη ο γιατρός Ιωάννης Ν. Τζιβανίδης, που υπηρέτησε ως δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης. (Μακεδονικός Αγών, 11-2-1962 σελ. 4).

1984-Σκοτώνεται , εν ώρα εργασίας στο Σβορώνο έπειτα από πτώση από κολόνα της ΔΕΗ ο 31χρονος ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου και παλαιότερα του Ολύμπου, Πασχάλης Τσιαστίδης.  (Μακεδονικός Αγών, 11-2-1984, σελ. 1)

Έγιναν κι αυτά

1953-Βασιλική ευαρέσκεια απονέμεται στον παραιτηθέντα από την υπηρεσία δάσκαλο της Κατερίνης, Αναστάσιο Γ. Κοτζαμανίδη, ο οποίος υπηρέτησε την εκπαίδευση επί 37 χρόνια και έναν μήνα στην Τουρκία, στο Σταυρό Βεροίας, στην Εύβοια, στο Αιγίνιο, στα Παλιάμπελα Κολινδρού, στον Άνω Αγιάννη, στη Βρία και στην Κατερίνη.  (Μακεδονικός Αγών, 8-2-1953, σελ. 4).

1957-Έγιναν οι αρχαιρεσίες στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Λιτοχώρου. Πρόεδρος εξελέγη ο Λάκης Μουρσιώτης, γενικός γραμματέας ο Αθανάσιος Κατσαμάκας, ταμίας ο Κώστας Ζολώτας, έφορος ο Αγαμέμνων Μυτιληναίος, έφορος εκπαιδεύσεως ο Ιωάννης Παπανικολάου, σύμβουλοι οι Γεώργιος Γεωργουλής και Κων. Γιαννακός.  (Μακεδονικός Αγών, 10-2-1957, σελ. 1)

1981-Ιδρύεται Ένωση Κατερινιωτών Αττικής με την επωνυμία “Τα Πιέρια” και με έδρα την Αθήνα. Στην πρώτη γενική συνέλευση, πρόεδρος εκλέγεται ο οδοντίατρος Τζων Κόκκινος. (Νέα Εποχή, 7-3-1981 σελ. 1)


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.