Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Οι μισοί άνεργοι αναζητούν δουλειά πάνω από ένα χρόνο

Αύξηση των εγγεγραμμένων αλλά και των επιδοτούμενων από τον ΟΑΕΔ ανέργων έφερε τον περασμένο Ιανουάριο η λήξη της εποχικής απασχόλησης κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, τον Ιανουάριο οι εγγεγραμμένοι στη λίστα ανεργίας του ΟΑΕΔ έφτασαν το 1.138.791, αυξημένοι κατά 11.702 (1,04%) σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Αύξηση κατά 10.370 άτομα (0,92%) παρατηρείται και σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ήτοι τον Δεκέμβριο του 2019.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης σημαντική αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων, προφανώς λόγω λήξης της εποχικής απασχόλησης. Ακριβέστερα, τον Ιανουάριο οι άνεργοι που έλαβαν κάποιας μορφής επιδότηση από τον οργανισμό ανήλθαν σε 250.310, περισσότεροι κατά 51.598 άτομα (25,97%) σε σύγκριση με πριν από 12 μήνες, αλλά και πιο πολλοί κατά 37.842 άτομα (17,81%) συγκριτικά με τους επιδοτούμενους που είχαν καταγραφεί τον Δεκέμβριο της προηγούμενης χρονιάς. Βέβαια, ακόμη κι έτσι, οι επιδοτούμενοι άνεργοι καλύπτουν το 21,98% του συνόλου των ανέργων καθώς μόλις ο ένας στους πέντε λαμβάνει κάποιας μορφής επιδότηση.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο στο πεδίο της μακροχρόνιας ανεργίας. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, υπάρχουν 508.727 άνεργοι που δηλώνουν ότι ψάχνουν για δουλειά χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών, χωρίς επιτυχία. Ουσιαστικά, σχεδόν οι μισοί (47,27%) από τους καταγεγραμμένους ανέργους του οργανισμού αδυνατούν να βρουν δουλειά.

Πρώτες οι γυναίκες

Από τα υπόλοιπα στοιχεία διαπιστώνεται ότι οι γυναίκες αποτελούν το 62,82% (715.403 άτομα) ενώ ένας στους τρεις ανέργους (413.545 άτομα ή ποσοστό της τάξης του 36,31%) προέρχεται από την πλέον παραγωγική ηλικιακή κατηγορία, δηλαδή είναι από 30 έως 44 ετών.

Σχεδόν οι μισοί από όσους αναζητούν εργασία δίχως επιτυχία (520.094 ή 45,67%) είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή έχουν απολυτήριο λυκείου. Ομως, υπάρχουν και άλλοι 165.017 άνεργοι (14,49%) που παραμένουν χωρίς δουλειά, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι, μιλώντας πρόσφατα στο συνέδριο της εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού της KPMG, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ μέσω στοχευμένων δράσεων και αναβάθμισης της μαθητείας.


Πηγή: Καθημερινή


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.