HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Καταδίκη αγρότη για θανατηφόρες μαχαιριές σε καφετζή

Ο 61χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 77χρονου και για παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών και 9 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ’ έναν 61χρονο αγρότη για τη δολοφονία 77χρονου καφετζή που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο χωριό Βαμβακιά Σερρών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία με πρόθεση και για παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος (κατά πλειοψηφία 4-3).

Η έφεση που άσκησε ο 61χρονος δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής του κι έτσι επέστρεψε στη φυλακή όπου παρέμενε προφυλακισμένος μετά τη σύλληψη του.

Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα, ότι του «την είχε στημένη» ο καφετζής ο οποίος άρχισε να τον βρίζει μόλις τον είδε να περνάει έξω από το καφενείο ενώ σε προγενέστερο επεισόδιο τον είχε ξυλοκοπήσει.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου 2019, στη Βαμβακιά Σερρών, ο 61χρονος εισήλθε στο καφενείο του 77χρονου και τον τραυμάτισε με μαχαίρι δύο φορές στο θώρακα και τρεις φορές στην κοιλιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια