HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κορονοϊός: Προειδοποιήσεις ότι θα φτάσει στην Ελλάδα

Προειδοποιήσεις ότι ο κορονοϊός θα φτάσει και στην Ελλάδα απηύθυναν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην εκτίμηση ότι ο κορονοϊός δεν αποκλείεται να φτάσει στην Ελλάδα, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας όμως λόγο και για ετοιμότητα αντιμετώπισης του.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κορονοϊού και στην χώρα μας, όμως, είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι κάθε νοσοκομείο της χώρας έχει λάβει εντολές για την αντιμετώπιση κρούσματος κορονοϊού.

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού. Ο κ. Κικίλιας συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες και τόνισε ότι το υπουργείο θα ανακοινώσει άμεσα εάν υπάρξει κρούσμα στη χώρα.

Σημείωσε, επίσης, ότι 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στη χώρα μας από την εποχική γρίπη.

Αποκάλυψε, τέλος, ότι έγινε γίνει συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών ώστε από τη Δευτέρα να διατεθούν ακόμη 43 κρεβάτια σε ΜΕΘ.

Τσιόδρας: Θα έχουμε κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες

Σε ανάλογη εκτίμηση με αυτή του κ. Κικίλια για κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα είχε προχωρήσει και ο Σωτήρης Τσιόδρας, λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο ιό.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε κρούσμα του ιού, αλλά αναμένεται τις επόμενες μέρες να αντιμετωπίσουμε κάποιο κρούσμα. Είναι πάρα πολύ πιθανό με βάση την παγκόσμια εξάπλωση του ιού», δήλωσε.

Όπως τόνισε, αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων».

Ο ίδιος έδωσε συμβουλές για την αποφυγή μετάδοσης των ιών:

  • Συνέστησε καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα,
  • χρήση αντισηπτικού,
  • αλλά και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ:





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια