Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Οι εισφορές που δίνουν μεγαλύτερη σύνταξη σε επαγγελματίες και αγρότες

Οι εισφορές που θα επιλέξουν να καταβάλλουν είναι αυτές που μπορούν να δώσουν μεγαλύτερη σύνταξη σε επαγγελματίες και αγρότες.

Τι όμως προβλέπει το νέο ασφαλιστικό το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή; Απαντήσεις δίνει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» το οποίο παρουσιάζει σχετικές συμβουλές προς τους ενδιαφερόμενους.

Αύριο σχεδιάζεται να ανοίξει στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ η ειδική πλατφόρμα στην οποία θα πρέπει οι 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες να επιλέξουν ως το τέλος Φεβρουαρίου την ασφαλιστική κατηγορία βάσει της οποίας επιθυμούν να καταβάλλουν εισφορές για όλο το 2020, όπως προβλέπεται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Με βάση την κατηγορία εισφορών που θα επιλέξουν οι επαγγελματίες θα υπολογισθεί και η σύνταξη που θα λάβουν ανάλογα με τον ασφαλιστικό τους βίο.

Η εφημερίδα παρουσιάζει σήμερα αναλυτικούς πίνακες με τις συντάξεις που προκύπτουν ανάλογα με την κατηγορία εισφορών που θα επιλεγεί. Παράλληλα, σχετικές συμβουλές προς τους επαγγελματίες δίνει ο δικηγόρος - εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα στη σύνταξή τους ανάλογα με το ύψος των εισφορών που έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν.Επισημαίνεται ότι το νέο καθεστώς προβλέπει έξι κατηγορίες εισφορών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

 • 1η κατηγορία, 210 ευρώ
 • 2η κατηγορία, 252 ευρώ
 • 3η κατηγορία, 302 ευρώ
 • 4η κατηγορία, 363 ευρώ
 • 5η κατηγορία, 435 ευρώ
 • 6η κατηγορία, 566 ευρώ.

Ο Δημήτρης Μπρούλος, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως ένας ασφαλισμένος ο οποίος έχει πίσω του 20 έτη εργασίας και προγραμματίζει να συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια ασφάλισης συνολικά, μπορεί να κερδίσει:

 • 64 ευρώ τον μήνα επιπλέον εάν ασφαλιστεί για 10 χρόνια στην 3η κλίμακα αντί της 2ης
 • 93 ευρώ τον μήνα επιπλέον αν ενταχθεί μία 10ετία στην 4η κατηγορία αντί της 2ης
 • 189 ευρώ τον μήνα επιπλέον αν ενταχθεί μία 10ετία στην 6η κατηγορία της 2ης
 • 20 ευρώ τον μήνα επιπλέον αν ασφαλιστεί για 5 χρόνια στην 3η κλίμακα αντί της 2ης
 • 45 ευρώ τον μήνα επιπλέον αν ενταχθεί μία 5ετία στην 4η κατηγορία αντί της 2ης
 • 127 ευρώ τον μήνα επιπλέον αν ενταχθεί μία 5ετία στην 6η κατηγορία αντί της 2ης.
Ετικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.