Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πρόστιμα πάνω από 10.000 ευρώ σε καταστήματα για τον αντικαπνιστικό

Πάνω από 10.000 πρόστιμα επιβλήθηκαν χθες, Κυριακή, σε επτά καταστήματα της Θεσσαλονίκης για παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, Ελεγκτές - Επιθεωρητές της Ε.Α.Δ. διενήργησαν ελέγχους σε νυχτερινά κέντρα σε συνεργασία με ενισχυμένο κλιμάκιο της Γ.Α.Δ.Α. και της Οικονομικής Αστυνομίας στην Αθήνα και σε συνεργασία με τη Γ.Α.Δ.Θ και στελέχη της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) στη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι οι έλεγχοι κάλυψαν και θέματα συμμόρφωσης με τις διατάξεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο σύνολο των 11 νυχτερινών κέντρων που ελέγχτηκαν κατεγράφησαν παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας σε 6 καταστήματα και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού χρηματικού ποσού 26.600€.

Βρέθηκαν 6 θαμώνες να καπνίζουν σε χώρους που απαγορευόταν και επιβλήθηκε πρόστιμο 100€ σε καθέναν εξ αυτών.

Αναλυτικά στοιχεία διενεργηθέντων Ελέγχων:

Θεσσαλονίκη (Σφαγεία, Λαδάδικα, Πλατεία Χρηματιστηρίου, Τούμπα, Καλαμαριά): Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε τις μεταμεσονύκτιες-πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε 7 καταστήματα ΚΥΕ (συναυλιακός χώρος, κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική, μπαρ-εστιατόριο) διαπιστώθηκαν έξι παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 10.300€.

Ειδικότερα:

Σε κέντρο διασκέδασης (περιοχή Σφαγείων), δεν βρέθηκε Βιβλίο Αναφοράς Καπνού ούτε άδεια κι επιβλήθηκε η προβλεπόμενη κύρωση ύψους 6.000€ (κατάστημα επιφανείας άνω των 300 τ.μ.),

Σε κλαμπ διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις: μη ύπαρξη Βιβλίου Αναφοράς Καπνού (επιδείχθηκε ένα μη σκληρόδετο, αθεώρητο βιβλίο χωρίς αριθμημένες σελίδες) και ύπαρξη δύο (2) καπνιζόντων (ένας από τους οποίους κάπνιζε ναργιλέ) εντός του κλειστού χώρου. Επιβλήθηκαν τρία (3) πρόστιμα, ένα (1) ύψους 2000€ στην επιχείρηση και δύο (2) από 100€ σε έκαστο καπνιστή.

Σε μπαρ-εστιατόριο βρέθηκαν τρεις καπνιστές στον εσωτερικό χώρο και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα ύψους 100€. Βεβαιώθηκε επίσης διοικητική κύρωση ύψους 2.000€ στην επιχείρηση, λόγω ύπαρξης και ανοχής καπνιζόντων εντός του κλειστού χώρου της.

Κυριακή 08.03.2020 (02:00 π.μ. – 05:30 π.μ.)

Αθήνα (Κεραμεικός-Λ. Πειραιώς-Ιερά Οδός): Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε τις μεταμεσονύκτιες-πρώτες πρωινές της Κυριακής σε 4 μεγάλα νυχτερινά κέντρα διαπιστώθηκε η ορθή τήρηση των διατάξεων της αντικαπνιστικής νομοθεσίας σε ένα (1) από αυτά. Στα υπόλοιπα τρία (3) διαπιστώθηκαν έξι (6) παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 15.300€.

Ειδικότερα:

σε τρεις καπνιστές επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 300€ (3x100€) και

σε τρείς υπεύθυνους διαχείρισης καταστημάτων επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 15.000€ για ανοχή σε κάπνισμα ή μη επέμβαση του υπευθύνου (1x6.000€ σε κατάστημα επιφανείας άνω των 300 τ.μ., 1x2.000€ σε κατάστημα επιφανείας άνω των 100 τ.μ. και 1x7.000€ σε κατάστημα επιφανείας άνω των 300 τ.μ. στο οποίο κατεγράφη και υποτροπή λόγω παλιότερων παραβάσεων).


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.