Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 27 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

27 Μαρτίου

Γεγονότα

1954-Εκλέγεται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Κίτρους και Αικατερίνης ο Βαρνάβας Τζωρτζάτος σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Κοϊδάκη, ο οποίος παραιτήθηκε.(Μακεδονικός Αγών, 28-3-1954, σελ. 4).1966-Πρόεδρος της Ενώσεως Τραυματιών Πολέμου 1940-1949 νομού Πιερίας εκλέγεται ο Αδάμος Μπολούσης. (Νέα Εποχή, 5-4-1966, σελ. 4)

1977-Στις εκλογές στους εκπαιδευτικούς για τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ ν. Πιερίας εκλέγονται οι Ηλίας Βεργιώτης (ΠΥΣΔΕ) και ο Σωτήριος Κωτίκας (ΑΠΥΣΔΕ). (Μακεδονικός Αγών, 2-4-1977, σελ 1)

1986-Οι οικισμοί Παλαιοί Πόρροι, Παλαιά Σκοτίνα και Σκοτεινά χαρακτηρίζονται ως παραδοσιακοί οικισμοί.

Έφυγαν

2010-Πεθαίνει σε ηλικία 78 ετών, ο Κωνσταντίνος Πλιούμπης, δάσκαλος και συγγραφέας από το Λέχοβο της Φλώρινας, πρόεδρος της Κοινότητας Κονταριωτίσσης (δεκαετία '70). Ανάμεσα στα έργα του ξεχωρίζουν το “Η αρχαία Πιερίς” και τα “Λαογραφικά Κονταριώτισσας”.


Κωνσταντίνος Πλιούμπης


Έγιναν κι αυτά

1971-Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος νομοκτηνίατρος Πιερίας, Παρμενίων Δρίζης. (Νέα Εποχή, 27-3-1971, σελ. 1)

1974-Αφηνιασμένο αυτοκίνητο προκαλεί τα μεσάνυχτα καταστροφές στο βιβλιοπωλείο των αδερφών Σαββίδη στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Κατερίνη. Τραυματίστηκε ο οδηγός, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να εκτραπεί από την πορεία του και να πέσει πάνω στη βιτρίνα του καταστήματος, όπως και ο συνεπιβάτης του. (Μακεδονικός Αγών, 30-3-1974, σελ. 2)

1983-Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Νεολαίας, εγκαινιάζεται η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνεται από το Β3 του Δ΄ Λυκείου Κατερίνης. Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο, με 60 έργα από 11 ερασιτέχνες φωτογράφους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου.
(Μακεδονικός Αγών, 2-4-1983, σελ. 2)

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.