Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Θύμα απάτης φιλάνθρωπος - Τον έστειλαν μέχρι και στη Γαλλία

Θύμα απάτης έπεσε ένας Έλληνας φιλάνθρωπος από την Πάτρα, μάλιστα οι απατεώνες τον έστειλαν σε συνάντηση μέχρι και στη Γαλλία. Προσπάθησαν να του αποσπάσουν το ποσό των 800.000 ευρώ.

Το ιλιγγιώδες ποσό των 800.000 ευρώ φιλοδοξούσαν να καρπωθούν άγνωστοι που εμφανίζονταν ως διαχειριστές σελίδας που είχε ανοίξει με γυναικείο όνομα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ζητούσαν οικονομική ενίσχυση για την βοήθεια παιδιών που πάσχουν από καρκίνο στην χώρα μας.

Ένας φιλάνθρωπος από την Πάτρα έπεσε θύμα της κομπίνας, καθώς επικοινώνησε με έναν άγνωστο που του συστήθηκε ως συμβολαιογράφος και πείστηκε να καταθέσει στις 10 Φεβρουαρίου 600 ευρώ σε λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού. Μάλιστα, πήγε ο ίδιος στην Γαλλία, όπου συναντήθηκε με τον υποτιθέμενο διαχειριστή που κατάφερε να του αποσπάσει άλλα 2.000 ευρώ!

Ωστόσο, η κομπίνα αποκαλύφθηκε και το θύμα κατέφυγε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών οι οποίοι διενεργούν έρευνες για να ταυτοποιήσουν τους δράστες και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος αγνώστων. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και οι γαλλικές αρχές που διενεργούν παράλληλη προανάκριση.

Αποκαλύφθηκε ακόμα μία απάτη

Άλλη μια απάτη μέσω… εξωτερικού αποκαλύφθηκε από την Ασφάλεια Ιωαννίνων, μετά από έρευνα για την καταγγελία ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης εστίασης σε χωριό του Ζαγορίου. Το θύμα κατήγγειλε ότι του είχε τηλεφωνήσει ένας άγνωστος που συστήθηκε ως υπεύθυνος της ελληνικής πρεσβείας σε χώρα του εξωτερικού και ζήτησε να οργανώσει συνεστίαση στο κατάστημά του.

Με το πρόσχημα της αγοράς ποτών, όμως, τον έπεισε να του καταθέσει 260 ευρώ, χωρίς ποτέ να πραγματοποιηθεί η συνεστίαση. Τα στοιχεία του Έλληνα δράστη αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.