Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η ατομική μας ευθύνη …

Η εμφάνιση του νέου κορονοϊού είναι βέβαιο ότι για ορισμένο χρονικό διάστημα θα τροποποιήσει τις ζωές όλων μας.

Η κατάσταση που βιώνει η χώρα τις τελευταίες ημέρες είναι σίγουρα πρωτόγνωρη για όλους.
Αμήχανα όλοι μας προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, ενώ η αβεβαιότητα για το πόσο χρονικό διάστημα θα συνεχίσουμε να ζούμε υπό αυτές, δημιουργεί εύλογη ανησυχία.

Όμως είναι αδήριτη ανάγκη το μήνυμα “Μένουμε Σπίτι” να το μετατρέψουμε σε απαράβατο, ατομικό κανόνα όλοι μας και να το ακολουθήσουμε, αν επιθυμούμε η ζωή μας να επιστρέψει σύντομα στην κανονικότητα.

Είναι η κρίσιμη στιγμή που απαιτείται να λειτουργήσουμε αυστηρά και επιτακτικά στους εκ φύσεως πιο «ανυπάκουους» νέους.
Είναι η ώρα που, δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό, θα «επιβάλλουμε» στους ηλικιωμένους και τους ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες τον κατ’ οίκον περιορισμό και θα καλύψουμε εμείς τις ανάγκες τους.
Είναι το σημείο που θα εξαντλήσουμε την επιχειρηματολογία μας ώστε να πείσουμε όσους αδυνατούν να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και με «εγκληματικούς» ηρωισμούς και ανεύθυνη ισχυρογνωμοσύνη επιμένουν να την αντιμετωπίζουν με χαλαρότητα.

Η Κυβέρνηση ως τώρα ενήργησε με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και στιβαρότητα λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα για να θωρακίσει τη Δημόσια Υγεία.  Η αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή των Κυβερνητικών  μέτρων που έχουν ληφθεί και θα ληφθούν  στο προσεχές μέλλον, όμως, επαφίεται και στην υπευθυνότητα και ατομική ευθύνη όλων μας.

Οι επαγγελματίες υγείας στην πατρίδα μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος από την ώρα μηδέν, προσπαθώντας να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό με αυταπάρνηση  και υπεράνθρωπη αλληλεγγύη.
Είμαστε  ευγνώμονες  για την  τιτάνια προσπάθεια  που καταβάλουν  υπερβάλλοντας εαυτούς. Από εμάς ζητούν μόνο την συνδρομή  μας στο έργο τους.

Να επιδείξουμε ατομικά τη δέουσα πειθαρχία στις υποδείξεις των ειδικών και της Κυβέρνησης. Να αναλογιστούμε πως η ατομική μας υπευθυνότητα είναι η αποτελεσματικότερη προστασία μας απέναντι στην κορυφαία υγειονομική πρόκληση.

Παραφράζοντας τα λόγια κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη «ας επωμιστεί ο καθένας το χρέος του τούτη την ώρα, το μερτικό του στην ευθύνη...»

Προτάσσουμε επομένως το συλλογικό καλό με την ατομική ευθύνη.
Μαζί θα τα καταφέρουμε!

#Μένουμ嬬_ΣπίτιΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.