Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ: Ατομική ευθύνη vs κόστος-όφελος


Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται η γύμνια και οι ευθύνες του αστικού κράτους μπροστά στην πανδημία που πλήττει και τη χώρα μας. Κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την «ατομική ευθύνη» και προσπαθούνε με πασαλείμματα να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ενώ η κυβέρνηση μόλις πέρυσι έκανε λόγο για 2000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, αυτές δεν έγινα ποτέ. Και τώρα εν μέσω πανδημίας ανακοινώνονται 1500 προσλήψεις, (δηλαδή 500 λιγότερες) και 500 προσλήψεις γιατρών.

Αποφάσισαν όλοι μαζί κυβέρνηση-εργοδότες-ΓΣΕΕ να ματώσουν τους εργαζόμενους..
«Το κόστος πρέπει να το αναλάβουμε όλοι» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σε πλήρη στοίχιση με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, εννοώντας προφανώς οτι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει τώρα να επωμιστούνε μέρος των επιπτώσεων που επιφέρει η πανδημία.
Είναι επικίνδυνοι για την υγεία των εργαζόμενων και του λαού!
Οι τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Οφείλονται στις αντεργατικές πολιτικές που απαρέγκλιτα εφαρμόζουν και οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση στη βάση της πλήρους εμπορευματοποίησης της υγείας.
Η αναλγησία των μεγαλοεργοδοτών είναι προκλητική!
Οι μεγαλοεργοδότες στο εμπόριο εκμεταλλεύονται ακόμα και αυτήν την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, προκειμένου να διασφαλίσουν όπως μπορούν τα κέρδη τους. Στα σούπερ μάρκετ της Κατερίνης, έχουν ανάγει την προστασία της υγείας των εργαζομένων σε ατομική υπόθεση, αφού ενώ τους έχουν προμηθεύσει με αιθυλική αλκοόλη, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που οι εμποροϋπάλληλοι φοράνε γάντια. Την ίδια ώρα οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να εργαστούν σε δύο και τρία πόστα προκειμένου να ανταπεξέλθουν τα καταστήματα στην αυξημένη προσέλευση των ημερών, πράγμα που σημαίνει οτι η εντατικοποίηση της εργασίας αυξάνεται με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία συνολικά.
Με τα τελευταία μέτρα για κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης οι εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά μετέωροι σε ότι έχει να κάνει με τα δικαιώματά τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.  
Για ποια ατομική ευθύνη μας μιλάνε λοιπόν, όταν δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσουμε να έχουμε δουλειά και αν θα πληρωθούμε;
Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την ολόπλευρη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και των επιπτώσεων που θα επιφέρει στα εργασιακά μας δικαιώματα.
Απαιτούμε:
§  Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν τις οι κλειστές κλίνες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και οι ανενεργές δομές Υγείας. Να μονιμοποιηθεί τώρα όλο το προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κ.λπ. χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση τις οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
§  Καμία παρέμβαση στην κανονική άδεια των εργαζομένων! Να εξασφαλίσει πρόσθετη άδεια επιπλέον τις κανονικής, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση: α) Σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη τις διασποράς. Β) Σε ένα μέλος τις οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί ή ηλικιωμένο ή αν είναι κλειστό το σχολείο ή ο βρεφονηπιακός σταθμός. Να αυξήσει τα δρομολόγια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.
§  Αυστηροποίηση των ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Οι χώροι δουλειάς δεν μπορεί να γίνουν «κάτεργα» εν μέσω επιδημίας.
§  Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για όσους εργαζόμενους επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τα μέτρα. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων».
§  Έκτακτο επίδομα στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους ύψους 715,68 ευρώ για τις επόμενες 45 μέρες.
§  Να δοθεί άμεσα, ως έκτακτη ενίσχυση, 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους.
Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “H ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λιτοχώρου

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.