HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 14 Απριλίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

14 Απριλίου

Γεγονότα

1941-Οι Γερμανοί μπαίνουν στην Κατερίνη.

1963-Πρόεδρος στο Δ. Σ. του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων “Η Ελεημοσύνη” εξελέγη η Μαρίκα Αντωνοπούλου..(Μακεδονικός Αγών, 14-4-1963, σελ. 4)

Θεόφιλος Καμπερίδης
1966-Ο βουλευτής Πιερίας της Ένωσης Κέντρου Θεόφιλος Καμπερίδης καταγγέλλει στην εφημερίδα “Το Βήμα” την απόπειρα εξαγοράς του από τους αποστάτες με 5 εκατομμύρια δραχμές και την προσφορά σε εκείνον του υφυπουργείου Εμπορίου .

1974-Ο ΟΤΕ θέτει σε λειτουργία 4 υπεραστικούς νομισματοδέκτες ευρισκόμενους σε τηλεφωνικούς θαλάμους, που τοποθετήθηκαν μπροστά από το Δημοτικό Κήπο, κοντά στο πρώην Φρουραρχείο,  επί της εισόδου του Σιδηροδρομικού Σταθμού και μπροστά από τη Δημοτική Αγορά Κατερίνης. (Μακεδονικός Αγών, 13-4-1974, σελ. 2)

1977-Αναγνωρίζονται τα σωματεία Καπνοπαραγωγών Κάτω Μηλέας Πιερίας- Το Άστρον με έδρα την Κάτω Μηλιά, Καπνοπαραγωγών Κονταριωτίσσης «Η Δήμητρα», με έδρα την Κονταριώτισσα, Καπνοπαραγωγών Σβορώνου «Η Προστασία» με έδρα το Σβορώνο, Καπνοπαραγωγών Ρητίνης «Η Ενότητα» με έδρα τη Ρητίνη και Καπνοπαραγωγών Αιγινίου «Η Ομόνοια», με έδρα τον Δήμο Αιγινίου. (Ολύμπιον Βήμα, 27-4-1977, σελ. 3)

2001-Σε μία πρωτοφανή τραγωδία για την Καρίτσα, ένοπλος τοξικομανής ανοίγει πυρ αδιακρίτως έξω από το προαύλιο ναού πριν την Ανάσταση σκοτώνοντας 2 άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί 10 ετών.

2010-Παραιτείται ο νομαρχιακός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γεώργιος Παπαθανασίου. (Ολύμπιο Βήμα, 20-4-2010)

Έφυγαν

Ιωάννης Παπακούζας
2016-Πεθαίνει σε ηλικία 83 ετών ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, Ιωάννης Παπακούζας.

2018-Απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών ο γιατρός Αντώνιος Μπίντας. Διατέλεσε νομίατρος Πιερίας και επί σειρά ετών έφορος χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. (Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας)

Έγιναν κι αυτά

1957-Στις αρχαιρεσίες για το νέο Δ. Σ. Του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων “Η Ελεημοσύνη”, εξελέγησαν: πρόεδρος η Γεωργία Τσινοπούλου, αντιπρόεδρος η Κίτσα Παντελιάδου, γενική γραμματέας η Μαρία Αντωνοπούλου, ταμίας η Ευδοξία Σεϊτανίδου και μέλη οι Μελάνα Χαραλαμπίδου και Ειρήνη Σκλιοπίδου.(Μακεδονικός Αγών, 14-4-1957, σελ. 1)

1976-Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Κατερίνης εκλέγεται ο Θ. Παναγιωτίδης.  (Μακεδονικός Αγών, 27-5-1976, σελ. 1)

2018-Στο 84ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξάγεται 12-15 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά, ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης (με προπονητή τον Γιώργο Μπικογιάννη) συμμετέχει με πληρώματά του σε 5 μεγάλους τελικούς και πανηγυρίζει την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο αγώνισμα του σκιφ νεανίδων με την Κατερίνα Κούρτη. Η βαλκανιονίκης , αν και κορασίδα, δοκίμασε με απόλυτη επιτυχία τις δυνάμεις της στην κατηγορία των νεανίδων . Την 4η θέση στον μεγάλο τελικό του σκιφ εφήβων κατέλαβε ο βαλκανιονίκης του Ν.Ο.ΚΑΤ. Σωτήρης Νάστος, σε μια κούρσα για γερά νεύρα που το αποτέλεσμα κρίθηκε στο φωτο φίνις. Επίσης την 4η θέση κατέλαβε και η τετράκωπος εφήβων (Κωνσταντίνος Κετσιτζόγλου, Κωνσταντίνος Ζιώγας, Κωνσταντίνος Ντέιβι και Νικόλαος Τοστσίδης). Ο Σωτήρης Νάστος στην κατηγορία νέων ανδρών, εξασφάλισε την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό και ήρθε 5ος. Οι κορασίδες Μαρέτη Βασιλική και Καριπίδου Βασιλική, προκρίθηκαν επάξια στον τελικό του διπλού σκιφ νεανίδων και κατέλαβαν την 6η θέση, ενώ οι παίδες Σάββας Καριπίδης και Δημήτρης Παπανάκος, στον μικρό τελικό (θέσεις 7-12) του διπλού σκιφ εφήβων κατέκτησαν την 1η θέση. (Ολύμπιο  Βήμα, 15-4-2018)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια