Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πορτογαλία: Πάνω από 500.000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν με αναστολή συμβάσεων εργασίας λόγω κορονοϊού

Πάνω από 10.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα – 266 οι νεκροί

Πάνω από 500.000 εργαζόμενοι στην Πορτογαλία κινδυνεύουν να μείνουν τουλάχιστον προσωρινά άνεργοι λόγω του κορονοϊού, την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ξεπέρασαν τις 10.000.

«Η μάχη αυτή δεν είναι κούρσα 100 μέτρων, είναι μαραθώνιος», τόνισε η υπουργός Υγείας της Πορτογαλίας Μάρτα Τεμίντο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, καλώντας τους πολίτες να εντείνουν τη μάχη τους κατά της covid-19 καθώς ακόμη «δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ».

«Τώρα είναι η ώρα να ισορροπήσουμε τον φόβο με τη γενναιότητα, τη γενναιότητα να μένουμε σπίτι, να συνεχίσουμε να βοηθάμε άλλους, να ζητάμε βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε», τόνισε η Τεμίντο.

Η Πορτογαλία έχει 10.524 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 266 θανάτους. Την Πέμπτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση για 15 ημέρες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και έθεσε αυστηρότερους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών, κυρίως στη διάρκεια της περιόδου του Πάσχα.

Η οικονομία της Πορτογαλίας, μια χώρα που έλαβε πρόγραμμα στήριξης από την ΕΕ, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της covid-19, παρά τα πολλά κυβερνητικά μέτρα που έχουν στόχο να υποστηρίξουν τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένου ενός πακέτου ενίσχυσης της οικονομίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Κεντρική Τράπεζα της Πορτογαλίας ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η οικονομία της χώρας θα βυθιστεί και πάλι στην ύφεση φέτος, με το ΑΕΠ να σημειώνει πτώση 3,7% με 5,7% το 2020. Πέρυσι είχε σημειώσει αύξηση 2,2%.

Εξάλλου έχει ανακοινωθεί νέο μέτρο το οποίο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναστέλλουν προσωρινά τις συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων τους ή να μειώνουν το ωράριό τους, όχι όμως να τους απολύουν.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι 31.914 επιχειρήσεις, κυρίως μικρομεσαίες, με συνολικό αριθμό εργαζομένων 552.000 έχουν ήδη ζητήσει να υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα περισσότερα αιτήματα αφορούν επιχειρήσεις στον τομέα της φιλοξενίας, αλλά και μεταποιητικές εταιρείες και επιχειρήσεις επισκευών.

Φέτος η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί στο 10,1% με 11,7% από 6,5% που ήταν το 2019, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα.

Περίπου 321.000 άνθρωποι ήταν άνεργοι τον Μάρτιο σε σύγκριση με 293.000 τον Φεβρουάριο, αναφέρουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του υπουργείο Εργασίας που παρουσιάστηκαν χθες.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.