Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Aντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στην Τ.Κ. Παραλίας

Την τελική ευθεία έναρξης υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου από το Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας έργου με τίτλο: «Συμπληρωματικά έργα προστασίας διαβρούμενων ακτών […]», σηματοδοτεί η ολοκλήρωση στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, του διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου.

Με το πέρας των εργασιών, που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και να ολοκληρωθούν το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2021, η διάβρωση των ακτών, δηλαδή η σταδιακή καταστροφή του εδάφους από τη θάλασσα και η εισχώρηση αυτής στη στεριά, ένα σύνθετο φαινόμενο που ταλανίζει επί σειρά ετών την Τοπική Κοινότητα Παραλίας του Δήμου Κατερίνης, αναμένεται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Την ικανοποίησή του για τη θετική αυτή εξέλιξη εξέφρασε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Επιβραβεύεται σήμερα η προσπάθεια που καταβάλαμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης, σε συνεργασία με τα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, προκειμένου να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος της προηγούμενης περιόδου και να δημοπρατηθεί το έργο. Ένα έργο, το οποίο εξασφαλίζει το βέλτιστο βαθμό προστασίας της παράκτιας ζώνης, των ιδιοκτησιών – περιουσιών των δημοτών και τη βιώσιμη ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης. Παράλληλα, θα προκύψουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, καθώς η δημιουργία ικανοποιητικού πλάτους αμμώδους ακτής θα επιτρέπει την αξιοποίησή της από κατοίκους, επισκέπτες και από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται οικονομικά στον τουριστικό τομέα».

Το έργο προστασίας ακτής, ανάπλασης και διαμόρφωσης ακτής με μήκος 1000 m περίπου συνολικού κόστους 1.233.254,22 ευρώ, βρίσκεται στην ακτή μπροστά από τον οικισμό της Παραλίας και βόρεια του υφιστάμενου αλιευτικού καταφυγίου. Ειδικότερα, επικεντρώνεται σε έργα προστασίας (ύφαλοι – κυματοθραύστες) και προσάμμωσης.

Πιο συγκεκριμένα η ταυτότητα των παρεμβάσεων περιλαμβάνει τα εξής:

Επεκτάσεις των υφιστάµενων βυθισµένων κυµατοθραυστών-µώλων συνολικού µήκους 110m, -Αναπλήρωση της ακτής µε άµµο σε τρεις περιοχές συνολικού µήκους 990m. Πιο συγκεκριµένα: Η εξωτερική θωράκιση των βυθισµένων κυµατοθραυστών µε πάχος 1,7 m, θα αποτελείται από φυσικούς ογκόλιθους βάρους 1200-2000 kg, ενώ η δευτερεύουσα στρώση (πυρήνας) από λιθορριπή βάρους 120-200 kg ανά τεµάχιο.

Αναπλήρωση της ακτής µε άµµο: Η ακτή θα αναπληρωθεί σε τρεις περιοχές συνολικού µήκους 990 m µε άµµο ελαφρώς µεγαλύτερη από την υπάρχουσα, δηλ. µε µέση διάµετρο υλικού αναπλήρωσης 0,9 mm. Οι περιοχές είναι µία βόρεια του Ναυτικού οµίλου σε µήκος 450m και αρχικό µέσο πλάτος αναπλήρωσης 15m, µία βόρεια του γεφυρωτού προβλήτα στην περιοχή της εκκλησίας σε µήκος 180m περίπου και αρχικό µέσο πλάτος αναπλήρωσης 25m και µία βόρεια του εγκάρσιου µώλου σε µήκος 360m περίπου και αρχικό µέσο πλάτος αναπλήρωσης 30m.Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.