Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

«Βάφτηκε» κόκκινο από ρύπανση το ρέμα του Δενδροποτάμου (ΦΩΤΟ)

Ρύπανση προκλήθηκε χθες Μεγάλη Πέμπτη στο ρέμα του Δενδροποτάμου στο πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου που διασχίζει τις δυτικές συνοικίες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, «την Μεγάλη Πέμπτη 16/4 κάποιος οι κάποιοι ασυνείδητοι (πιθανόν βιοτεχνία-εργαστηριο χρωμάτων ή βαφείο υφασμάτων-ρουχων κλπ) προκάλεσαν μεγάλη ρύπανση, ρίχνοντας ανεξέλεγκτα κόκκινα υγρά απόβλητα στο πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου του δενδροποτάμου που διασχίζει τις δυτικές συνοικίες».

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου μετέβη σήμερα στο σημείο και πραγματοποίησε αυτοψία μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Γιουτίκα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου προκειμένου να εντοπιστεί από πού προήλθε η ρύπανση «θα πρέπει λοιπόν να ελεγχθεί το πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου που βρίσκεται μετά την οδό 28ης Οκτωβρίου δηλαδή προς την πλευρά του δήμου Παύλου Μελά και Νεάπολης Συκεών, προκειμένου να εντοπισθεί ο ρυπαντής ή οι ρυπαντές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου
Την Μεγάλη Πέμπτη 16/4 κάποιος οι κάποιοι ασυνείδητοι (πιθανόν βιοτεχνία-εργαστηριο χρωμάτων ή βαφείο υφασμάτων-ρουχων κλπ) προκάλεσαν μεγάλη ρύπανση, ρίχνοντας ανεξέλεγκτα κόκκινα υγρά απόβλητα στο πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου του δενδροποτάμου που διασχίζει τις δυτικές συνοικίες.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης πήγε επί τόπου, είδε και φωτογράφισε τον «κόκκινο» χείμαρρο στο ασκεπές τμήμα του, 1000 μέτρα πριν την εκβολή στη θάλασσα. Ταυτόχρονα επικοινώνησε με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρωί της επομένης ημέρα (Μεγάλη Παρασκευή 17/4) ο δήμαρχος πήγε επί τόπου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Γιουτίκα, αλλά το φαινόμενο δεν υπήρχε. Στη συνέχεια (Μεγάλη Παρασκευή 17/4) ο κ. Κυρίζογλου πραγματοποίησε έλεγχο σε όλο το πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κάποια εγκατεστημένη επιχείρηση ή λειτουργία η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει τη συγκεκριμένη ρύπανση.

Θα πρέπει λοιπόν να ελεγχθεί το πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου που βρίσκεται μετά την οδό 28ης Οκτωβρίου δηλαδή προς την πλευρά του δήμου Παύλου Μελά και Νεάπολης Συκεών, προκειμένου να εντοπισθεί ο ρυπαντής ή οι ρυπαντές.

Δείτε φωτογραφίες
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.