HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τασουλας: Αίτημα για συμβολή αξιόχρεου και όχι να πληρώσουν οι πλουσιότεροι

Στην ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για την «άνευ προηγουμένου χρηματοδότηση της δοκιμασίας», λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με παρέμβασή του νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια.

Αναφερόμενος στην επιστολή των δέκα κοινοβουλευτικών σωμάτων προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τον πρόεδρο του Eurogroup, για την «άνευ προηγουμένου κινητοποίηση πόρων για την αντιμετώπιση και της υγειονομικής και της ακολουθούσης οικονομικής δοκιμασίας», ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «το αίτημα για το κορονο-ομόλογο, δεν είναι αίτημα να πληρώσουν κάποιοι τα χρέη άλλων, δηλαδή οι πλουσιότεροι τα χρέη των λιγότερο εύπορων ή των μη εύπορων».

«Είναι αίτημα», είπε ο κ. Τασούλας σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «να συνδράμουν στην έκδοση αυτού του αξιόγραφου, εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη πιστοληπτική φερεγγυότητα και χαμηλότερα επιτόκια στην έκδοση των δικών τους ομολόγων. Να συμβάλουν, δηλαδή, με το αξιόχρεό τους, ώστε το συνολικό ποσοστό του επιτοκίου αυτού του χρεογράφου να είναι χαμηλό άρα να μπορεί να αποπληρωθεί ευκολότερα. Είναι συνεπώς αίτημα για συμβολή αξιόχρεου και όχι να πληρώσουν οι πλουσιότεροι», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, χαρακτήρισε «θετική την πρωτοβουλία των δέκα προέδρων κοινοβουλίων της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με τη δυνατότητα έκδοσης ευρωπαϊκών ομολόγων και την αμοιβαιοποίηση της διαχείρισης της κρίσης».


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια