Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

: Επιστολή του Σωματείου Επαγγελματιών Αιγινίου προς το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού για λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Το Σωματείο Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Αιγινίου και Περιχώρων, απέστειλε σήμερα, προς τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού, κ. Αναστάσιο Μανώλα, και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αφροδίτη Κουτσουμάρη, επιστολή με την οποία ζητά να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του Δήμου, οι οποίοι πλήττονται σοβαρά από την αναστολή λειτουργίας τους.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Αξιότιμη κ. Πρόεδρος,

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, από την Κυβέρνηση, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, έχουν επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες και του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού. Η πλειοψηφία αυτών, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και οι υπόλοιποι έχουν υποστεί σημαντική μείωση της οικονομικής τους δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το άρθρο 37, «Κατεπείγουσες διατάξεις λειτουργίας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης», της ΠΝΠ (ΦΕΚ 68/20-03-2020), οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα να απαλλάξουν, από την καταβολή δημοτικών τελών, τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα.
Με βάση τα ανωτέρω ζητούμε να εισάγετε άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και ψήφιση, θέμα για τη λήψη μέτρων που θα στηρίξουν την παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και συγκεκριμένα:
1) Απαλλαγή από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων και ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
2) Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
3) Απαλλαγή από το τέλος επισιτιστικών επιχειρήσεων (0,5%) και του τέλους παρεπιδημούντων (0,5%) για 6 (έξι)  μήνες, από 01-03-2020 έως 31-08-2020.
4) Επανακαθορισμός του ενοικίου των κυλικείων των σχολείων του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και παράταση πληρωμής των ενοικίων από την αρχή του έτους 2020 με δυνατότητα διακανονισμού, δεδομένου ότι τα κυλικεία αυτά ξεκίνησαν να λειτουργούν πριν από λίγους μήνες και εκ των πραγμάτων οι μέρες λειτουργίας τους θα είναι σημαντικά μειωμένες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Τοπτσής Π. Ηλίας
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.