Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Άτομα με αναπηρίες και καραντίνα

Με τα σημερινά δεδομένα και την πανδημία του ιού, είναι φυσικό όλοι να είμαστε επιφυλακτικοί, με το φόβο να μην αρρωστήσουμε, να μην μεταδώσουμε τη νόσο, να μην πεθάνουμε και όλα τα συναφή. Η Πολιτεία, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, λαμβάνει μέτρα, μέσα στα οποία συγκαταλέγεται ο περιορισμός των μετακινήσεων και η αναγκαστική παραμονή στο σπίτι.

Όλα αυτά βέβαια δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε τον αγώνα, ούτε τα όνειρά μας. Η πραγματικότητα είναι ότι άτομα με διάφορες αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις ζούσαν και εξακολουθούν να ζουν τον δικό τους Γολγοθά, ακινητοποιημένα σε μια καραντίνα που δεν τελειώνει ποτέ.

Άνθρωποι που δεν έχουν κανένα συμπαραστάτη για να τους βοηθήσει, δίνοντάς τους έστω και ένα ποτήρι νερό, ακόμα και τώρα παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή. Εκτός από τα άτομα με αναπηρία, υπάρχουν αρκετές κατηγορίες συνανθρώπων μας, που ζουν σε πολύ δραματικές και χειρότερες καταστάσεις. Εκτός του ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας πολύ σχολαστικά, όπως βλέπουμε στα ΜΜΕ, και να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας, μήπως πρέπει να έρθουμε στην θέση αυτών των κατηγοριών, έστω και εξ αποστάσεως, για να βρούμε λύσεις στα προβλήματά τους;

Στις ανηφόρες της ζωής πρέπει να υπάρχει περισσότερη αλληλεγγύη και κατανόηση, γιατί είναι το φάρμακο που με μια καλή κουβέντα διορθώνει την ψυχολογία, ακόμα και στις μεγαλύτερες δυσκολίες. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν «πεθάνει» πολλές φορές στην ζωή τους και είναι ακόμα εδώ, γιατί μπορούν, γιατί αντέχουν και γιατί έμαθαν να προσπαθούν, παλεύοντας σε όλες τις καταστάσεις του κόσμου. Αυτοί πάντα είναι νικητές.

Όποιοι και αν είστε, όπου κι αν είστε, ό,τι και αν είστε, εμείς, από το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων «Συνεργασία - Δημιουργία», σας ευχόμαστε από την ψυχή μας να είστε πάντα καλά, να ξεπεράσετε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι και σιγά - σιγά να κερδίσουμε όλοι μαζί πάλι την καθημερινότητα και την ηρεμία που τόσο ανάγκη έχουμε σήμερα.


* Ο Γεώργιος Ρεθυμνιωτάκης είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων «Συνεργασία - Δημιουργία»


Πηγή


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.