Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Θα μπορέσουν οι Λαρισαίοι να πάνε Πλαταμώνα και οι δυτικοθεσσαλοί σε παραλίες

Θα μπορέσουν να πάνε το τριήμερο του καύσωνα οι Λαρισαίοι στις παραλίες του Πλαταμώνα και των Πόρων, όπως και οι Καρδιτσιώτες και οι Τριικαλινοί στα κοντινά παράλια με βάση τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. καθώς αίρονται οι απαγορεύσεις για μετακινήσεις εκτός νομού, με εξαίρεση τη μετακίνηση σε νησιά.

Την δυνατότητα να μετακινηθούν κανονικά προς την Εύβοια έχουν οι πολίτες, διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην συνέντευξη τύπου του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοιού στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, δεν είναι εφικτή έως τις 25 Μαίου η μετακίνηση πολιτών προς την Ελαφόνησο και την Λευκάδα.

Τα δύο αυτά μέρη, όπως είπε ορίζονται ως νησιωτικοί περιορισμοί και ως εκ τούτου η μετακίνηση εκεί όπως και στα υπόλοιπα νησιά θα επιτραπεί,από τις 25 Μαΐου.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι από τις 25 Μαίου επαναλειτουργούν οι βοτανικοί κήποι, τα ζωολογικά πάρκα,οι αρχαιολογικοί χώροι αλλά και οι χώροι λατρείας όπου θα επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και μυστηρίων.

Την ίδια ώρα τότε θα μπορούν να συνεχιστούν και τα κινηματογραφικά γυρίσματα.

Ο κος Χαρδαλιάς επεσήμανε εκ νέου πως η επιτρεπτή απόσταση είναι ένα άτομο ανά 10 τ.μ., ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και αντισηπτικού.

Ακόμη, σημείωσε πως θα ανοίξουν από αύριο, Σάββατο, 515 οργανωμένες παραλίες, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα τόσο στους πολίτες όσο και στους υπεύθυνους για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η επαναλειτουργία τους.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για λεπτομερείς κανόνες και όρους.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ. και είναι υποχρεωτική η καταγραφή των παρευρισκόμενων.

Ως προς την απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα.

Κατέστησε σαφές πως δεν θα γίνει καμία έκπτωση εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Ενημέρωσε πως αύριο θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις, ακτοπλοϊκές, θαλάσσιες και οδικές.

Όπως διεμήνυσε ο κος Χαρδαλιάς τα πρόστιμα για τους παραβάτες που δεν τηρούν τα μέτρα θα είναι πολύ τσουχτερά.

Συγκεκριμένα επιχειρήσεις σε παραλίες που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα, κινδυνεύουν με πρόστιμα που θα ξεκινούν από 5.000 και θα φτάνουν τις 20.000 ευρώ ενώ παράλληλα η επιχείρηση θα τίθεται αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες, στην πρώτη φορά παράβασης.

Στην δεύτερη φορά τα πρόστιμα θα τριπλασιάζονται ενώ η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης θα ισχύει για 90 ημέρες.

Με προσεκτικά βήματα συνεχίζουμε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επανέλαβε ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Διευκρίνισε ότι επιτρέπεται η μετακίνηση και στην Εύβοια.

Επίσης, ανέφερε πως τη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα.


Πηγή: skai.gr


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.