Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη Τοπαλούδη – Η απάντηση της εισαγγελέα στους δικηγόρους

Στις 12.00 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να εκδοθεί η κρίση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας Αριστοτέλεια Δόγκα απάντησε στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρη Βερβεσού, ενώ νωρίτερα είχε κάνει λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού».

«Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», επισήμανε η εισαγγελέας προσθέτοντας ότι σέβεται το δικηγορικό λειτούργημα.

Σε διακοπή της δίκης προχώρησε νωρίτερα η πρόεδρος της έδρας του δικαστηρίου, μετά την παρέμβαση του συμβούλου του ΔΣΑ, Γιώργου Κλεφτοδήμου.

Ο Γ. Κλεφτοδήμος με έγγραφό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ζήτησε την πειθαρχική δίωξη της εισαγγελέως για όσα είπε στην αγόρευσή της, ο Γ. Κλεφτοδήμος ζήτησε το λόγο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί-όπως είπε-εκ μέρους όλων των δικηγόρων για τις αποστροφές της εισαγγελέως σε βάρος των συνηγόρων υπεράσπισης.

Κατά της παρέμβασης του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνώνν, Δημήτρη Βερβεσού εναντίον της εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τάσσεται ο δικηγόρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν είναι ανακοίνωση “των δικηγόρων”», αλλά «προσωπική ανακοίνωση του κ. Βερβεσού».

Παρέμβαση μέσω Facebook και κριτική στην συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη έκανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος. Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος για το κυβερνητικό έργο υφυπουργός έγραψε μεταξύ άλλων: «Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση». Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον κ. Σκέρτσο, καταλογίζοντάς του ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. «Θέλω να διευκρινίσω ότι εξέφρασα απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης, για το πώς αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία του κράτους δικαίου ανεξαρτήτως της εκδικαζόμενης υπόθεσης» απάντησε τότε ο Άκης Σκέρτσος.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι «ο εισαγγελέας και ο δικηγόρος κατά τη διάρκεια της δίκης παίρνουν το μέρος μιας εκδοχής. Αυτό τους δίνει μια μεγαλύτερη άνεση στην έκφραση και πολλές φορές κι ένα βαθμό πάθους, γιατί υποστηρίζουν κάποια πλευρά».Πηγή


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.