Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Μητσοτάκης και Τσίπρας βγήκαν στις ρούγες, ενώ η κυβέρνηση εξαγγέλλει φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις σε συντάξεις. Άρα;;;;

Όλοι είδαμε τον πρωθυπουργό να βγαίνει σε συνέντευξη στο δελτίο του Star, δίνοντας συνέντευξη στην κ. Ζαχαρέα, και να λέει πως ούτε ανασχηματισμό έχει προγραμματισμένο να κάνει στο άμεσο μέλλον, αλλά ούτε εκλογές. Ως εδώ, όλα καλά.

Από την άλλη όμως βλέπουμε τον κ. Μητσοτάκη, να περνάει περισσότερες ώρες έξω απ’ το γραφείο του, και να κάνει συναντήσεις με φορείς και πολίτες, παρά μέσα σ’ αυτό. Άλλωστε από την Δευτέρα που πέρασε, ξεκίνησε μια περιοδεία με αφετηρία την Θεσσαλονίκη και την συνεχίζει ακόμη. Μην ξεχνάμε φυσικά και τις εξαγγελλίες των τελευταίων ημερών της κυβέρνησης, για αυξήσεις σε συντάξεις, φοροελαφρύνσεις κ.λ.π.  

Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται να το βάλει ο Αλέξης. Το είδαμε την Δευτέρα στην Καισαριανή να μιλάει μ’ επαγγελματίες της εστίασης και εμπόρους, την Τρίτη να συναντάει μικρούς οινοποιούς στα Σπάτα, αύριο να βρίσκεται στη Ρόδο, και μεθαύριο κάπου αλλού (α το δούμε).

Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει βγει και αυτός για τα καλά από το γραφείο του στην Κουμουνδούρου, και έπιασες τις ρούγες. Είναι σαφές ότι ακολουθεί μια πιο εξωστρεφή τακτική και επενδύει στην απευθείας επαφή του με τον κόσμο, την οποία απέφευγε όταν ήταν πρωθυπουργός για προφανείς λόγους.

Και πάμε στο διαταύτα:

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποχωρεί διαρκώς στις δημοσκοπήσεις. Αδυνατεί να πάρει μια πολιτική πρωτοβουλία που να έχει απήχηση και στο εσωτερικό του κόμματός του υπάρχει αταξία. Το συνέδριο έχει αναβληθεί επ αόριστον, η εγγραφή νέων μελών σκάλωσε κάπου στη μέση και το ευρω-πακέτο που συμφωνήθηκε του ακυρώνει τη στρατηγική να αναζητήσει κοινό στα οικονομικά θύματα της πανδημίας. Σε μια τέτοια δύσκολη συνθήκη ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να βγει στο δρόμο και αναλάβει προσωπικά την αποκατάσταση των δεσμών του ΣΥΡΙΖΑ με τους μικρομεσαίους, τους οποίους θεωρεί ευάλωτους στην ύφεση που φέρνει η υγειονομική κρίση.

Παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την εικόνα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα αδύναμη μπροστά σε εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το πιο ισχυρό χαρτί του κόμματός του. Και με βάση αυτή τη διαπίστωση, βγαίνει μπροστά για να μαζέψει ό,τι μπορεί. Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυκλοφορεί πολύ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και δείχνει όχι απλώς να μη φοβάται αλλά να απολαμβάνει την επαφή με τους πολίτες προφανώς έχει παίξει το ρόλο του στη διαμόρφωση του νέου προγράμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Το crash test θα γίνει απ’ ότι φαίνεται στις 12 Ιουνίου στην Βουλή όπου ο Μητσοτάκης, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» θ’ απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την οικονομία. Εκεί θα γίνει η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ τους μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα για την ποιότητα της σχέσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ορατό μέλλον.

Εκεί θα καταλάβουμε και τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για τις πρόωρες εκλογές που ψιθυρίζονται εδώ και καιρό εκεί έξω. Αν και υπάρχουν στόματα που υποστηρίζουν ότι στο συγκεκριμένο θέμα, ο «κύβος ερρίφθη» και η απόφαση έχει παρθεί.

Για να δούμε… Σε λίγες ημέρες φαίνεται πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει!
https://www.kapa-news.gr/2020/06/blog-post_82.html


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια