HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πάμε για εκλογές; Ο ρόλος της βουλεύτριας και των πολιτευτών του Σύριζα

Με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει δραματικά την τελευταία περίοδο, τα στοιχήματα για τις εκλογές αρχίζουν να χαμηλώνουν τις αποδόσεις τους, μιας και αυξάνονται αυτοί που ποντάρουν σε μία τέτοια εξέλιξη.

Σας είπα τα δεδομένα για τη ΝΔ, σας εξήγησα και την κατάσταση που θα υπάρξει με τον Σάββα Χιονίδη σε τυχόν περίπτωση εκλογών.

Πάμε να δούμε τα του Σύριζα;

Μπέττυ Σκούφα
Η βουλεύτρια που συζητήθηκε πολύ τον Ιούνιο έχει πολύ καλά οργανωμένο γραφείο και κινείται ασταμάτητα. Είναι η πρώτη βουλευτής της Αριστεράς στον νομό μας και αναμένεται να έχει και αυτή άποψη για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου. Καταλυτικός ο ρόλος της, φαίνεται να τον έχει κατανοήσει, για αυτό και τη βρίσκεις σχεδόν παντού.

Γιώργος Νταντάμης
Είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της κεντροαριστεράς στον δήμο της Κατερίνης και ο Σύριζα είναι το ένα από τα 2 κόμματα που του έδωσαν χρίσμα. Άρα δεν είναι παράλογο να πούμε ότι θα έχει λόγο στις αποφάσεις και ενδεχομένως μεγαλύτερο από αυτόν που πολλοί πιστεύουν. Το σίγουρο είναι ότι αν γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο, θα κληθεί να βοηθήσει το κόμμα που τον βοήθησε πολύ στις περσινές εκλογές. Λέγεται ότι είχε σχέση με τον Παππά.

Από τη στάση του ίσως κριθεί η δεύτερη έδρα του Σύριζα στην Πιερία, λόγω απλής αναλογικής.

Χάρης Τζαμακλής – Στέργιος Καστόρης
Θεωρείται πως αν το θέλουν θα είναι και πάλι στο επόμενο ψηφοδέλτιο, μιας και έχουν μεγάλη δυναμική, στενές σχέσεις με τα κέντρα εξουσίας κάτω και διάθεση να προσφέρουν. Ο μεν πρώτος θεωρείται πιο εκλόγιμος, όμως αν φτάσει να μπορεί να διεκδικηθεί η δεύτερη έδρα στην Πιερία για τον Σύριζα λόγω απλής αναλογικής, τότε σίγουρα ο δεύτερος και η δουλειά του θα μετρήσουν.

Σάκης Γκούνας
Επώνυμο στέλεχος του Σύριζα, πρώτος σε ψήφους στον συνδυασμό Νταντάμη, δείχνει πιο έτοιμος από κάθε άλλη φορά. Θα επιλεγεί για την εξάδα ή θα μείνει και πάλι στο περίμενε; Πολύ αγαπητός, θα φέρει κόσμο και από δυνάμεις εκτός της αριστεράς, μιας και είναι πολυσυλλεκτικός. Ποια είναι η σχέση του με τον Γιώργο Νταντάμη;

Αν είναι υποψήφιος, η δεύτερη έδρα πλησιάζει περισσότερο για τον Σϋριζα είτε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου (αν γίνουν) είτε μεταγενέστερα.

Γνωσσούλα Χαλαϊτζίδου
Θα το αποφασίσει να μπει στη μάχη; Θα κάνει την έκπληξη; Αν ναι, έχει να προσφέρει πολλά. Ξέρει καλά την Αυτοδιοίκηση, όμως πολλοί τη θεωρούν ικανή να αλλάξει κατεύθυνση και να μεταπηδήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση στην κεντρική πολιτική σχολή. Τυχόν υποψηφιότητα της, θα έχει πολλαπλά θετικά οφέλη για το τοπικό ψηφοδέλτιο.

Νίκος Αβραμίδης
Ο πρώην δήμαρχος Κορινού κινειταί ανοιχτά και έντονα υπέρ του Σύριζα. Ο ίδιος χαμογελάει όταν τον ρωτάνε σχετικά, όμως οι πράξεις του μιλάνε από μόνες τους. Θεωρείται πως μπορεί να μπει σχετικά εύκολα στο ψηφοδέλτιο και αν το πετύχει, αυτός ή και ο Σάκης Γκούνας θα είναι ένας πρώην πασοκογενής που θα διεκδικήσει τη θέση τους στην επόμενη Βουλή. Αν μπει στο ψηφοδέλτιο, του δίνω μεγάλες πιθανότητες.

Γιάννης Κουρνούτης
Λέγεται ότι είναι το δυνατό χαρτί του Τσίπρα στην Πιερία με τρομερές προοπτικές, αλλά και  προσεκτικές κινήσεις και καθημερινές συναντήσεις για να δουλέψει με επιτυχία, με οργάνωση πριν τις εκλογές. Θα κοντραριστεί τόσο με παλιούς, όσο και με νέους. Όμως αν δεν δουλέψει σκληρά, δεν θα περάσει το κόμμα στη δεύτερη κατανομή.

7. Πρόσωπο έκπληξη
Το συζητάει πολύς κόσμος (μπορεί να έχει αναφερθεί, μπορεί και όχι).

Θα μπει ο Σάκης στην εξάδα; Τι θα κάνει ο Γιάννης; Ποιες θα είναι οι επιλογές του Γιώργου;

Αν ο Σύριζα θέλει να πλησιάσει πολύ στην Κατερίνη, έχει καλό στελεχιακό δυναμικό για να το πετύχει. Θα μπουν στη μάχη;

Πάμε για εκλογές; Σάββας Χιονίδης: Στην κόψη του ξυραφιού;

Έξυπνη κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «ο ανασχηματισμός». Τώρα ξέρει ποιος, που, γιατί και τι θα κάνει στις εκλογές…

Πάμε για εκλογές; (ο ρόλος των βουλευτών και πολιτευτών της ΝΔ)





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια