HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Σκυλακάκης – Το πρόσωπο του ανασχηματισμού» - Είναι ατού για την Πιερία ή όχι; Ποιος είναι ο ρόλος του Θόδωρου Τόνα σ’ αυτό;

Την καλησπέρα μου στην παρέα! Καιρό έχουμε να τα πούμε, αλλά βλέπετε, καλοκαίρι είναι, είπα να σας αφήσω ν’ απολαύσετε τα… «μπάνια του λαού» με την ησυχία σας, μιας και φέτος δεν έχουμε τον συνωστισμό των προηγούμενων ετών (λόγω κορονοϊού φυσικά) και γενικά η τουριστική κίνηση στη χώρα μας φαίνεται να πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο…


Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα, που θα την δούμε με την ώρα της. Ως τότε, για το συγκεκριμένο θέμα, μόνο μια ερώτηση ταλανίζει το μυαλό μου… «Τι χειμώνας μας περιμένει άραγε;»

Τέλος πάντων, ας πάμε στο θέμα μας, που είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στην κυριακάτικη (χθεσινή) έκδοση.

Εχθές λοιπόν που λέτε, περνώντας απ’ το περίπτερο, είδα την εφημερίδα, και αμέσως το μάτι μου έπεσε στην φωτογραφία του Θεόδωρου Σκυλακάκη (βλέπε φωτο). Δεν έχασα λεπτό και την αγόρασα, γιατί βρήκα πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Μέχρι να φτάσω σπίτι, πρέπει να ομολογήσω, το "ξεκοκάλισα"το συγκεκριμένο άρθρο.

Για να μην σας τα πολυλογώ και σας κουράζω, το άρθρο έλεγε σε γενικές γραμμές, ότι ο Θόδωρος  Σκυλακάκης, θα ηγείται  μιας «task force» που θα δημιουργηθεί άμεσα, και θα συμμετέχουν σ’ αυτή ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και  ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, με μοναδικό σκοπό να «τρέξουν» το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Στόχος είναι με άλλα λόγια, να επενδυθούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα χρήματα για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, τις τολμηρές πολιτικές πράσινης μετάβασης και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, τα οποία έχει ήδη προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.  Μιλάμε δηλαδή για τα 72 δις ευρώ που ανακοίνωσε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης, ότι έφερε από την Ευρώπη.

Τώρα θα μου πείτε εσείς, «Και τι μας νοιάζει εμάς ρε Πέτρο, τι θα γίνει με τον Σκυλακάκη; Εμείς, τι κερδίζουμε αν εκείνος αναβαθμιστεί στην κυβέρνηση;»

Και απαντώ: Μας νοιάζει και μας παρανοιάζει!!!  Για έναν και μοναδικό λόγο! Διότι, σας θυμίζω, ότι εδώ στην Πιερία, έχουμε έναν άνθρωπο που είναι πολύ κοντά στον κ. Σκυλακάκη, και τον δένουν μαζί του χρόνια φιλίας και πολιτικών αγώνων. Ή μήπως το ξεχάσατε;;;

Μιλάω για τον υποψήφιο στις τελευταίες εθνικές εκλογές, βουλευτή Πιερίας, κ. Θεόδωρο Τόνα!!! Που ήταν μάλιστα και προσωπική επιλογή του κ. Σκυλακάκη για την Πιερία…!!! Τώρα καταλαβαίνετε την σχέση, και πόσο μας νοιάζει η αναβάθμιση του;;;;

Αν λοιπόν αναλάβει τέτοιον ρόλο ο κ. Σκυλακάκης, έχοντας «τον άνθρωπό του» στην Πιερία, δεν θα είναι καλύτερα για τον τόπο μας; Αφού χάσαμε την ευκαιρία του σχεδίου «Αντώνης Τρίτσης», απεντάχθηκαν και τα υπολειπόμενα έργα του «Φιλόδημος», με αποτέλεσμα η Πιερία να μην βρίσκεται μέχρι στιγμής σε κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, τώρα μας δίνεται μια τρίτη ευκαιρία, να διεκδικήσουμε κι εμείς ένα κομμάτι της «πίτας» των 72 δις.

Ο Τόνας λοιπόν προβλέπω να είναι ο άνθρωπός μας για την επόμενη 3ετία. Οι προσδοκίες μας πλέον μεγαλώνουν, και ο κ. Τόνας είναι αυτός που θα τις εκπληρώσει απ’ ότι φαίνεται.

Γι’ αυτό μερικές φορές (όπως λέω πάντα) καλό είναι να βλέπουμε και την μεγαλύτερη εικόνα της πολιτικής, και να μην μένουμε εστιασμένοι μόνο στα «δικά μας».

Εδώ είμαστε για να δούμε τις εξελίξεις (θετικές θέλω να ελπίζω) για τον τόπο μας στο θέμα…



Μια συνέντευξη "απο καρδιάς" όπου ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος ανοίγει τα χαρτιά του και αποκαλύπτει...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια