HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ωραίο το κείμενο για την Αγιά Σοφιά του κ. Γιάννη Κουρνούτη, αλλά που ήταν ο ίδιος όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφε την συμφωνία των Πρεσπών;


Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση ανάρτησε πριν από λίγη ώρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Γιάννης Κουρνούτης, με στοιχεία πατριωτισμού, ενώ παράλληλα «κουνάει το δάκτυλο» τόσο στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, όσο και σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις που δεν ενώνονται στο συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να προτείνουν στην Ε.Ε. να λάβει μέτρα κατά της Τουρκίας βάζοντας βέτο μέχρι να παρθεί απόφαση σε πολλά βαλκανικά θέματα αρμοδιότητας της Ε.Ε και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η ασφάλεια της χώρας με κάθε κόστος.

Συγκεκριμένα γράφει ο  κ. Κουρνούτης:

«Ιδεολογικό χτύπημα της Τουρκίας στην καρδιά της Χριστιανοσύνης

Το θέμα της Αγίας Σοφίας δεν είναι θέμα αμιγώς θρησκευτικό αλλά πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό θέμα του Ερντογάν στη εσωτερική πολιτική σκηνή της Τουρκίας και για αυτό βλέπουμε να...
είναι σύμφωνα όλα τα πολιτικά κόμματα της Τουρκίας σε αυτήν την απόφαση του
Το θέμα της Αγίας Σοφίας αποτελεί ένα καθαρά ιδεολογικό όπλο που το χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα για να εμφανιστεί σε όλους τους ισλαμιστές της γης σαν ο αρχηγός (κυρίαρχος) του μουσουλμανικού κόσμου αλλά και το κράτος που τους φροντίζει να μεριμνά για την θρησκευτική τους συνείδηση και δείχνοντας ταυτόχρονα προς αυτούς δύναμη μη υπολογίζοντας αντίδρασεις από κανένα κράτος της Δύσης παραβιάζοντας εναέριους χώρους κρατών συνεχώς και δημιουργώντας εχθροπραξίες και στρατιωτικές συρράξεις με κράτη που συνορεύει ενώ παράλληλα απαιτεί γεωτρήσεις σε θαλάσσιους χώρους που δεν την ανήκουν γράφοντας συνεχώς στα παλιά της τα παπούτσια τους νόμους και το δίκαιο των κρατών.

Για αυτό και πιστεύω ότι δεν πρέπει να δούμε το θέμα της Αγίας Σοφίας σαν ξεχωριστό μεμονωμένο γεγονός.

Βλέπουμε έναν πολύ κάλο δομημένο και σχεδιασμένο σχέδιο για την ανάδειξη του Ερντογάν στο μουσουλμανικό κόσμο σαν τον μεγαλύτερο ηγέτη στην ιστορία τους ακόμα και από τον Κεμάλ.Οικονομικά τα τελευταία 20 χρόνια στην Τουρκία έχουν επενδυθεί τεράστια κεφάλαια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες βιομηχανίες και κυρίως γερμανικής προέλευσης (ο δυνατότερος σύμμαχος της Τουρκίας) εξελίσσοντας έτσι το βιοτικό επίπεδο των Τούρκων και δημιουργώντας ταυτόχρονα μία πολύ ισχυρή αμυντική πολεμική βιομηχανία.

Από την άλλη πλευρά, εμείς με πολλές δανειακές υποχρεώσεις που αναγκάζουν τις κυβερνήσεις μας να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας μας ενώ συνάμα ακούγονται διάφορα για τους συμμάχους μας και κατά πόσο θα στηρίξουν τα συμφέροντά μας. (το ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τις τρέχων εξελίξεις η θα επέμβουν και θα μας συμβιβάσουν διότι είμαστε σε εκείνον τον οργανισμό ή στην τάδε συμμαχία.)

Ας ξέρουμε κάτι ότι οι σύμμαχοι συμμαχούν με τους ισχυρούς πάντοτε και βοηθάν πάντα αυτούς που δείχνουν αποφασισμένοι και ας μην ξεχνάμε ότι οι σύμμαχοι αξίζουν όσο αξίζεις εσύ για τους συμμάχους σου .

Άρα λοιπόν σύσσωμοι ασχέτως των πολιτικών παρατάξεων οι Έλληνες πρέπει να δούμε τον κίνδυνο που διαγράφεται ζοφερός για το μέλλον ζητώντας πρώτα από όλα μέτρα κατά της Τουρκίας από την Ε.Ε, βάζοντας βέτο μέχρι να παρθεί απόφαση σε πολλά βαλκανικά θέματα αρμοδιότητας της Ε.Ε και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η ασφάλεια της χώρας με κάθε κόστος.»

Η ανάρτησή του:



Σχόλιο Kapa News: Πολύ ενδιαφέρον το κείμενο σας και η πρότασή σας κύριε Κουρνούτη. Δείχνει πατριωτισμό και ευαισθησία στα θέματα της θρησκείας. Θα θέλαμε ωστόσο να μας λύσετε μια απορία που μας δημιουργήθηκε διαβάζοντας την ανάρτησή σας:

«Αλήθεια, που κρυβόταν όλη αυτή η ευαισθησία και ο πατριωτισμός τον καιρό που ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφε την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, παραδίδοντας αμαχητί το όνομα αι την ιστορία της Μακεδονίας μας; Την ίδια ώρα που εκατομμύρια Έλληνες είχαν ξεσηκωθεί και φωνάζαν από τις πλατείες τον σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική»

Ανυπομονούμε για την ενδιαφέρουσα απάντησή σας.-






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια