HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: Πάει για έδρα στην Πιερία το Κινάλ

Καλησπέρα τα παιδιά. Σας ευχαριστώ για το μεγάλο σας ενδιαφέρον σχετικά με τα θέματα που αναλύουμε αυτές τις μέρες, είναι ξεκάθαρο ότι το θέμα των πρόωρων εκλογών σας ενδιαφέρει και σας απασχολεί.

Πάμε να δούμε και το Κινάλ στην Πιερία, το οποίο σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του κόμματος κεντρικά μπορεί να βγάλει έδρα στον νομό μας εφ΄σον οι εκλογές γίνουν με απλή αναλογική. Το αν θα την κρατήσει θα έχει να κάνει με το αν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές ή όχι, κάτι που αναλύσαμε διεξοδικά και για την περίπτωση του Σάββα Χιονίδη, του βουλευτή της ΝΔ (εδώ η ανάλυση).

Αν λοιπόν «σκάσει» έδρα στην Πιερία, τι παίζει με το Κινάλ;

Γιώργος Νταντάμης
Είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της Κεντροαριστεράς σήμερα στον δήμο της Κατερίνης, έχοντας στηριχθεί τόσο από τον Σύριζα όσο και από το Κινάλ. Έχει έτοιμο μηχανισμό, είναι αναπληρωτής δημάρχου και ασκεί διοίκηση, μαζί με τον Κώστα Κουκοδήμο που τον στηρίζει απόλυτα. Αν αποφασίσει ότι θέλει να διεκδικήσει τη βουλευτική έδρα, αυτή που έχασε το 2004 όταν ήταν υποψήφιος με το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, ποιος μπορεί να του αρνηθεί την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο; Θα τρέξουν για αυτόν λυτοί και δεμένοι, όπως λένε οι άνθρωποί του. Οι ίδιοι θεωρούν πως τυχόν υποψηφιότητά του θα μεγαλώσει κατά πολύ το αποτύπωμα του Κινάλ στην τοπική κοινωνία.

Ακόμη όμως και να μην είναι υποψήφιος, θα έχει λόγο στις εξελίξεις και τα πρόσωπα που θα επιλεγούν.

Μαρία Μίχου – Νίκος Τσακιρίδης
Η Μαρία βγήκε πρώτη σε σταυρούς στις περσινές εκλογές. Αν ο Γιώργος Νταντάμης δεν επιθυμήσει να διεκδικήσει την έδρα του Κινάλ, τότε λογικά θα είναι πρώτη στη λίστα στην περίπτωση πρόωρων εκλογών. Ο Νίκος λογικά θα είναι δεύτερος, με ασφαλώς λιγότερες πιθανότητες εκλογής. Πάντως είναι και οι δύο στρατιώτες του κόμματος και της παράταξης και έβαλαν πλάτη στα δύσκολα.

Κώστας Κιτιξής
Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στην Πιερία. Έχει κάθε δικαίωμα να βρίσκεται στο επόμενο ψηφοδέλτιο, άλλωστε μία μη εκλόγιμη θέση τώρα, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για το ψηφοδέλτιο της επόμενης φοράς, με σταυρό. Όταν τον ρωτάνε ευθέως, εκείνος πετάει το μπαλάκι στα κεντρικά στην Αθήνα λέγοντας: " Αυτό είναι απόφαση του κόμματος, όχι δική μου. Εγώ είμαι ένας απλός στρατιώτης...."

Μανώλης Κοσμαδάκης
Έβαλες πολλές φορές "πλάτες" στο κόμμα όταν εκείνο τον χρειάστηκε, ένας πραγματικός άοκνος εργάτης της παράταξης. Δικαιούται λοιπόν να βρίσκεται και στο επόμενο ψηφοδέλτιο, εκτός αν εκείνος αποφασίσει διαφορετικά. Είναι στο χέρι του...

Βαγγέλης Λαγδάρης
Ο πρώην Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού. Αν δεν με απατάει η μνήμη μου, του είχε γίνει ήδη πρόταση πέρυσι, μετά τις δημοτικές εκλογές, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Αν δεχθεί φέτος, σημαίνει ότι κάτι άλλαξε στον πολιτικό του σχεδιασμό (αν και πολλοί θεωρούν ότι θα τον ξαναδούμε υποψήφιο στα δημοτικά πράγματα).

Δαμιανός Καλπακίδης
Θα μπει στη λίστα, με σκοπό την επόμενη φορά; Το θέλει; Έχει γύρω του δυνάμεις που μπορούν να τον ωθήσουν ψηλά; Κάποιοι λένε ότι θα έχει τον μηχανισμό Νταντάμη σε μελλοντικές εκλογές με σταυρό, αλλά αυτές αργούν ακόμη για να το μάθουμε...

Στέλιος Φαρμάκης 
Η φωνή του ΚΙΝΑΛ στη Νότια Πιερία. Με θέση ευθύνης πια στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, με βαρύ βιογραφικό και με πολλές πιθανότητες. Θα συγκεντρώσει όλο τον κεντροαριστερό χώρο μαζί του, πάντα με το βλέμμα στην επόμενη μάχη που θα είναι με σταυρό.

Ράνια Πάτρα
Δύσκολα θα μπορούσε να εκλεγεί, όμως δεν υπάρχουν οι γυναίκες υποψήφιες και για αυτό μπορούμε να τη δούμε και πάλι στην εξάδα. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι η παρουσία της συσπειρώνει ένα τμήμα του εκπαιδευτικού κόσμου στο Κινάλ 

Θανάσης Παπαγεωργίου
Σίγουρα δεν θα είναι υποψήφιος, όμως συνεχίζει να έχει δυνάμεις και να μετράει ο λόγος του. Ίσως περισσότερο από ότι παλιά.


Την Παρασκευή: Ο Γιάννης Αμοιρίδης και οι επιλογές του

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια