HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γιάννης Αμοιρίδης. Ο κρυφός μπαλαντέρ. Τι θα επιλέξει; Πρώτος στο χωριό, ή πέμπτος στην πόλη;

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η καθυστέρηση της προαναγγελθείσας ανάρτησης του κειμένου για τον Γιάννη Αμοιρίδη προκάλεσε τόσα πολλά μηνύματα και ερωτήματα. 30 χρόνια μετά την είσοδο του Γιάννη στην πολιτική, φαίνεται ότι εξακολουθεί να απασχολεί τον κόσμο, ακόμη και αν λείπει εδώ και 8 χρόνια στην Αθήνα.

Ο Γιάννης επέστρεψε στο ΚΙΝΑΛ μετά το διάλειμμα της ΔΗΜΑΡ και ασχολήθηκε σοβαρά στις δημοτικές εκλογές της Κατερίνης το 2019, για να βοηθήσει τον κουμπάρο του Γιώργο Νταντάμη, που ήταν υποψήφιος δήμαρχος. Του έδωσε εκλεκτά στελέχη του παλιού του μηχανισμού για να μπουν στον συνδυασμό του, βοήθησε πολύ και ουσιαστικά χωρίς να πολυφαίνεται και έλυσε προβλήματα που δεν βγήκαν στο φως της δημοσιότητας (για αυτό και εγώ δεν θα τ' αποκαλύψω).

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως ο μηχανισμός του Γιάννη Αμοιρίδη υπέρ του Γιώργου Νταντάμη ήταν εφάμιλλος με τον μηχανισμό του υπόλοιπου ΚΙΝΑΛ, σαφώς μικρότερος από αυτόν του Σύριζα βέβαια (θυμίζω ότι ήταν τα 2 κόμματα που στήριξαν τον Γιώργο στις Δημοτικές του 2019). 

Φίλοι του Γιάννη Αμοιρίδη μετά τις εκλογές έλεγαν πως αν είχε επιλέξει να είναι ΑΥΤΟΣ ο υποψήφιος δήμαρχος της Κεντροαριστεράς θα πέρναγε σίγουρα στον δεύτερο γύρο και θα έφτανε και στη νίκη. Όμως ο Γιάννης επέλεξε να κάνει πίσω, προς τιμή του κουμπάρου και φίλου του.

Μετά τις δημοτικές εκλογές, ο Γιάννης επέλεξε να είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στον νότιο τομέα των Αθηνών, όπου κατάφερε να φτάσει στην πέμπτη θέση με 2.531 σταυρούς, πίσω από την Τόνια Αντωνίου (5.906), Θόδωρο Παπαθεοδώρου (5.841), Γιώργο Πεταλωτή (4.464) και Κατερίνα Βαλαβάνη (3.308). Κανείς τους δεν εξελέγη, μιας και τη μία και μοναδική έδρα του ΚΙΝΑΛ στην περιφέρεια αυτή την κράτησε για τον εαυτό της η πρόεδρος του κόμματος, η Φώφη Γεννηματά.

Η αλήθεια είναι ότι εκεί στην Αθήνα ο Γιάννης δύσκολα θα εκλεγεί... μπορεί να είναι ικανότατος και "γάτος", αλλά στα 60 του είναι δύσκολο να στήσει από το μηδέν μηχανισμό σε έναν νέο τόπο, απέναντι σε "ιερά τέρατα" του χώρου και με δεδομένη τη μικρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος.

Ο ίδιος ζει και κινείται με βάση την πρωτεύουσα, όπου και φαίνεται ότι ζει τα τελευταία χρόνια. Όμως ο συνδυασμός της μεγάλης του επιρροής στις περσινές δημοτικές εκλογές της Κατερίνης και της πέμπτης του θέσης στις βουλευτικές εκλογές που ακολούθησαν έχει κάνει πολλούς παλιούς φίλους του να αναθαρρήσουν και να τον αναζητούν. 

"Γιατί να μη γυρίσει πίσω, να είναι πρώτος στο χωριό, παρά πέμπτος στην πόλη;" ρωτάνε και επιμένουν ότι αν ήταν ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος πέρσι, θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα από τον Γιώργο Νταντάμη. 

Αν λοιπόν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και δούμε τον Γιάννη Αμοιρίδη σε κάποια μη εκλόγιμη, τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Πιερία, ας μην το θεωρήσουμε κατ' ανάγκη ως βήμα προς την αποστρατεία του. Ίσως να είναι ακριβώς το αντίθετο... 

Η κίνηση για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των φίλων του στα μέρη μας για μία τελευταία φορά. 

Θα το κάνει; Θα φανεί... 

Άλλωστε είναι γνωστό πια ότι στην πολιτική  ο κανόνας λέει "ποτέ μη λες ποτέ"...






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια