HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ βάζει ερωτήματα και για Κυριακίδη, Τσιαλό, και Γιάννη Νταντάμη. Είναι όλοι τους ακόμη με τον Γιώργο Νταντάμη; Θα τον στηρίξουν μέχρι τέλους; Θα αγνοήσουν τις φωνές της Κεντροαριστεράς;


Καλησπέρα στην παρέα! Αυτό το πράγμα, να θέλεις ν’ αγιάσεις και να μην σ’ αφήνουν... Τι να πω… Εβδομάδα και αυτή! Από τη μία το ΚΙΝΑΛ και η ανακοίνωση του που τάραξε τα νερά (εδώ), μετά η ανάλυση που έκανα για τη ρήξη του ΚΙΝΑΛ με τον Γιώργο Νταντάμη (εδώ), χθες σας έγραψα για αυτά που ρωτάνε οι Κεντροαριστεροί σχετικά με το τι θα κάνει ο Φάνης ο Τερζόπουλος (εδώ).

Όμως όταν ξεκινάει ένα θέμα παιδιά, δεν σταματάει έτσι εύκολα. Για παράδειγμα, μαζί με τα ερωτήματα για τον Φάνη, πληθαίνουν και οι φωνές που θέλουν να μάθουν τι θα κάνουν και οι υπόλοιποι Κεντροαριστεροί του Γιώργου Νταντάμη. 

Ο αεικίνητος Γιώργος Κυριακίδης, ο Γιώργος ο Τσιαλός, ή ο Γιάννης ο Νταντάμης θεωρούνται όλοι τους Κεντροαριστεροί και για όλους τους ρωτάνε να μάθουν τα στελέχη του χώρου τι στάση θα κρατήσουν απέναντι σε όσα καταγγέλλει το κόμμα τους.

Για να τους δούμε έναν έναν.

Ο Γιάννης ο Νταντάμης είναι συγγενής με τον Γιώργο τον Νταντάμη, δεν νομίζω να κάνει τίποτε που να ενοχλήσει τον Γιώργο. Στη φωτιά να του πει ο Γιώργος να πέσει, θα το κάνει ο Γιάννης. Άρα λογικά ο Γιάννης θα αγνοήσει τα του ΚΙΝΑΛ, παρά το ότι δεν έχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει αντιδημαρχία στον ανασχηματισμό του Μαρτίου.

Δεν είμαι σίγουρος ότι σωστά ο Γιώργος ο Τσιαλός καταγράφεται στην Κεντροαριστερά. Μπορεί όσες φορές κατέβηκε σε εκλογές στο επιμελητήριο και στον δήμο να ήταν πάντα με το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά, όμως ο Γιώργος μπορεί απλά να πει "παιδιά, εγώ δεν είμαι από εδώ, δεν ξέρω το θέμα και δεν ασχολούμαι" και να μην απαντήσει στην προτροπή του ΚΙΝΑΛ. Επίσης μέχρι τώρα που μιλάμε φαίνεται να είναι 50-50% το αν θα μείνει αντιδήμαρχος ή θα φύγει.

Ο Γιώργος ο Κυριακίδης μπορεί κάποια στιγμή να έκανε αίτηση για να είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως γρήγορα γύρισε πίσω και λογίζεται ως πρωτοκλασάτο όνομα του ΚΙΝΑΛ στην Πιερία, ίσως και το κορυφαίο αυτή τη στιγμή. Άλλωστε αυτός κίνησε τα νήματα και έδωσε εγγυήσεις στο κόμμα για να δώσουν τη στήριξη τους στον Γιώργο τον Νταντάμη. Έχει παρελθόν στον χώρο, με πεθερό τον αείμνηστο Αλέκο Νικολαϊδη, αλλά κυρίως με το να είναι από το 2010 ως και το 2018 η φωνή της Κεντροαριστεράς στα δημοτικά συμβούλια, ο μόνος που έκανε σκληρή, δομική αντιπολίτευση. Ο Γιώργος θεωρείται από τη διοίκηση ως ένας από τους πιο πετυχημένους αντιδημάρχους και θεωρείται βέβαιο πως θα παραμείνει στον ανασχηματισμό, πάντα σε θέση κλειδί.

Τι θα κάνει λοιπόν ο Γιώργος ο Κυριακίδης; Αυτός βγήκε μπροστά και έπεισε το κόμμα του να δώσει στήριξη στον Γιώργο τον Νταντάμη και μόλις μετά από 17 μήνες διοίκησης του δήμου το κόμμα λέει δημόσια ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτός τι λέει; Είναι όλα καλώς καμωμένα;

Και κάτι ακόμη: Είναι και οι τέσσερις τους (οι 3 + ο Φάνης ο Τερζόπουλος) αφοσιωμένοι στον Γιώργο τον Νταντάμη; Θα τον στηρίξουν μέχρι τέλους; Αν πχ αύριο ο Γιώργος ο Νταντάμης μάλωνε με τον Κώστα Κουκοδήμο και έφευγε από τη διοίκηση, θα έφευγαν και όλοι τους μαζί του;

Δεν ξέρω την απάντηση, αλλά η Kapa News είναι στη διάθεση όποιου θέλει να απαντήσει δημόσια!

Υπενθυμίζω ότι στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ μεταξύ άλλων αναγράφεται: 

"1. "Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και να αποδείξουν στην πράξη ότι αυτή δεν είναι μία σύμπραξη χωρίς κανένα πολιτικό και προγραμματικό περιεχόμενο, και με αποκλειστικό γνώμονα την διανομή θέσεων εξουσίας"

2. Περιμένουμε από τα προερχόμενα από τον προοδευτικό χώρο της Κεντροαριστεράς μέλη της Διοίκησης του Δήμου Κατερίνης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να πρωτοστατήσουν στο να χυθεί άπλετο φως σε κάθε σκιά και να απαιτήσουν να απαντηθούν με τρόπο συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο όλες οι καταγγελίες"



Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:


Πλήρης δικαίωση της Kapa News!!! Το Κίνημα Αλλαγής βγαίνει ανοικτά εναντίον της συνδιοίκησης του Δήμου Κατερίνης και καλεί όσους ακόμη έχουν απομείνει στον Γιώργο Νταντάμη να πάρουν αποστάσεις.

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας μπαίνει γερά στη μάχη των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Αγώνας 4 υποψηφίων για 3 θέσεις;



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια