HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τι οδήγησε τον Γιώτη Ιορδανίδη στην παραίτηση; Οι λεπτομέρειες της αποχώρησης του


Την καλησπέρα μου στην παρέα! Ξεκινήσαμε εχθές ν’ αναλύουμε την παραίτηση του Γιώτη Ιορδανίδη από την θέση του αντιπροέδρου του ΟΠΠΑΠ, και την πολιτική σημασία που έχει αυτή η κίνηση (διαβάστε εδώ)

Για να δούμε όμως μερικές λεπτομέρειες ακόμη, που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφασή του.

Ο Γιώτης από... σίγουρος των εκλογών, που ήταν στην προεκλογική περίοδο, τελικά δεν εξελέγη. Φίλοι του λένε πως δεν στηρίχθηκε από τον συνδυασμό, δεν ήταν σε γραμμές κλπ, αλλά ο ίδιος δεν εξέφρασε ποτέ και σε κανέναν παράπονο, είχε μία πολιτισμένη συμπεριφορά. Μου λένε πως δεν ζήτησε κάποια θέση, του πρότεινε ο Γιώργος να πάει στον ΟΠΠΑΠ ως αντιπρόεδρος και το έκανε. Εκεί συνεργάστηκε με τον Νίκο Τσιαμπέρα, εξαιρετικά από αυτά που τουλάχιστον αναγράφει και ο ίδιος στην δημόσια επιστολή παραίτησής του.

Μάλιστα ο ίδιος λέει σχετικά, κάνοντας σύσταση προς τον Γιώργο Νταντάμη και υπενθυμίζοντας την προσέγγιση που είχε αυτός και πολλοί άλλοι στον συνδυασμό τους: «Πιστεύω ότι η συνταγή αυτής της επιτυχούς συνεργασίας ήταν η ειλικρίνεια, η εντιμότητα, η διάθεση για προσφορά μέσα στο πλαίσιο κανόνων χρηστής διοίκησης. Αυτό ακριβώς το πλαίσιο των πιο πάνω Αρχών πρέπει να διέπει και την συνεργασία των δύο παρατάξεων {Κουκοδήμου-Νταντάμη} στο επίπεδο αυτό της διοικητικής συνύπαρξης, με απώτερο σκοπό το γενικό όφελος».

 

Ο Γιώτης λέει: «Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα, ένιωθα την ανάγκη της παραίτησης και της απομάκρυνσης, λόγω της βαριάς περιρρέουσας ατμόσφαιρας μέσα στην γενικότερη θολή εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος μας. Από τη μία η αξιέπαινη και αξιοπρεπής απόφαση παραίτησης του Νίκου Τσιαμπέρα από τη θέση του Προέδρου του ΟΠΠΑΠ, (όπως ο ίδιος με μεγάλη πληρότητα και τεκμηρίωση παραθέτει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση του) και από την άλλη, η μέχρι σήμερα σιωπή της διοίκησης απέναντι σε αυτούς τους ισχυρισμούς. Αυτό αποτέλεσε για εμένα το έναυσμα για την αυτονόητη επιλογή. Τον δρόμο της παραίτησης».

 

«Δεν θα προσφέρω πλέον τις υπηρεσίες μου από καμία θέση στην συνδιοίκηση του Δήμου Κατερίνης»

 

Ο Γιώτης έριξε και την ατάκα, λέγοντας πως «παραιτούμαι... και δεν θα προσφέρω πλέον τις υπηρεσίες μου από καμία θέση στην συνδιοίκηση του Δήμου Κατερίνης». Όπως εξήγησα και πιο πάνω, αυτό το σημείο δείχνει ότι έχει αλλάξει ριζικά η σχέση του με τον Γιώργο Νταντάμη και αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, απ’ ότι μου λένε οι πληροφορίες μου.

 

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Δεν το ξέρω. Πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι σε μία κρίσιμη καμπή ο Γιώτης Ιορδανίδης επέλεξε τον Νίκο Τσιαμπέρα από τον Γιώργο Νταντάμη και τον Κώστα Κουκοδήμο.

Εδώ κλείνω την σκέψη μου, και σας αφήνω χώρο για προβληματισμό.


Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:

Τι μας είπε ο Γιώτης Ιορδανίδης με την επιστολή παραίτησης του από τον ΟΠΠΑΠ; Αδειάζεται ο Γιώργος Νταντάμης από την Κεντροαριστερά στον Δήμο; Να περιμένουμε εξελίξεις;

Πρώτο θέμα συζήτησης στην Κατερίνη η ακραία κόντρα του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου με τον πρώην εξ’ απορρήτων του Νίκο Τσιαμπέρα. Οι εκατέρωθεν κατηγορίες πλέον ξεπερνούν κάθε όριο... Εξώδικο του Γιάννη Συμεωνίδη για το θέμα + παρέμβαση Τσιουκάνη. Η πρώτη μεγάλη κρίση για τον δήμαρχο; Απόλυτη στήριξη του Γιώργου Νταντάμη στον δήμαρχο

Συναντήσεις του Αποστόλη Πόδα σε κάθε σημείο του δήμου Κατερίνης; Συνάντηση μέσα στις γιορτές στην Παραλία με 15 – 20 άτομα;

31 Μαρτίου 2021: Τι θα γίνει με τον Βαγγέλη Κήπου; Επανέρχεται στο νέο σχήμα της διοίκησης; Απο ποια θέση ευθύνης;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O Κουκοδήμος στα δικαστήρια για Τσιαμπέρα - “Θα πρέπει ν' αποδείξει όσα ισχυρίζεται στη δικαιοσύνη...”

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ανεξαρτητοποίηση ΒΟΜΒΑ την Αναστασίας Μποστανίτη από το τοπικό του Ελατοχωρίου – Δείτε τους λόγους που παραιτήθηκε

Ο Αποστόλης Πόδας στα χνάρια του Γιώργου Νταντάμη έμμεσα προαναγγέλλει υποψηφιότητα για τον Δήμο της Κατερίνης;

Κουκοδήμος σε Τσιαμπέρα: «Δεν ανέχομαι την αχαριστία και την συκοφαντία. Καλή τύχη Νίκο»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια