HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πρώτο θέμα συζήτησης στην Κατερίνη η ακραία κόντρα του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου με τον πρώην συνεργάτη του Νίκο Τσιαμπέρα. Οι εκατέρωθεν κατηγορίες πλέον ξεπερνούν κάθε όριο... Εξώδικο του Γιάννη Συμεωνίδη για το θέμα + παρέμβαση Τσιουκάνη. Η πρώτη μεγάλη κρίση για τον δήμαρχο; Απόλυτη στήριξη του Γιώργου Νταντάμη στον δήμαρχο


Η εβδομάδα που σχεδόν περάσαμε και έχει ακόμη δύο μέρες, μπορεί να θεωρηθεί ως μία άκρως πολιτική, με απρόσμενα υψηλούς τόνους και μία σύγκρουση που ξαφνιάζει για τη σφοδρότητα της. Σ' αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι! Σωστά;

Μιλάω για την ακραία κόντρα εκτός ορίων ανάμεσα στον δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και τον δημοτικό σύμβουλο, εκλεγμένο με τον συνδυασμό του και πρώην συνεργάτη του Νίκο Τσιαμπέρα. Θυμίζω ότι όλα ξεκίνησαν από πολιτικές καταγγελίες του Τσιαμπέρα και έχουν πλέον προχωρήσει σε προσωπικές επιθέσεις, που ξαφνιάζουν πλέον για τη σφοδρότητά τους.

Στο τέλος του κειμένου θα σας δώσω όλα τα λινκ (συνδέσμους) με τις ανταπαντήσεις των δύο πολιτικών, αλλά εγώ θα επιμείνω σε κάτι άλλο. Εδώ και ημέρες το θέμα ήταν πρώτο στις συζητήσεις στην Κατερίνη, όμως την Πέμπτη και την Παρασκευή (χθες και σήμερα δηλαδή) κυριολεκτικά μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων. Οι χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν είναι πολύ βαρείς, οι καταγγελίες πολύ σοβαρές και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν για ποιον ακριβώς λόγο έχουμε φτάσει εδώ.

Αναρωτιέμαι μαζί με σας... Είναι άραγε αυτή η πρώτη μεγάλη πολιτική κρίση για τον δήμαρχο; Πιστεύω πως ναι και από τον τρόπο που θα τη χειριστεί θα φανούν και πολλά για τις σκέψεις του και τα επόμενα βήματα που θα κάνει. Ήδη την Πέμπτη το βράδυ προχώρησε στην τοποθέτηση του Γιάννη Μπεϊνά στη θέση του Προέδρου του ΟΠΠΑΠ, στη θέση του παραιτηθέντος Νίκου Τσιαμπέρα και στην τοποθέτηση της Μαρίας Τερζίδου στη θέση του παραιτηθέντος Γιώτη Ιορδανίδη. Πάντως τόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος, όσο και οι άνθρωποί του νιώθουν σιγουριά πως «δεν υπάρχει πρόβλημα, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», όπως μου μεταφέρεται χαρακτηριστικά.

(Κρατήστε και το ότι αντικατέστησε τον Γιώτη Ιορδανίδη, ένα πρόσωπο με μεγάλο κύρος στην τοπική κοινωνία και πολλές αναφορές στην Κεντροαριστερά, με τη Μαρία Τερζίδου που είναι δεξιών πεποιθήσεων).

Από την άλλη ο Νίκος Τσιαμπέρας είναι αποφασισμένος να τραβήξει στα άκρα το σκοινί. Με όσα γράφει δείχνει σίγουρος για τον εαυτό του, δεν φαίνεται να νιώθει ότι «κάποιος τον κρατάει από κάπου». Επιτίθεται με σφοδρότητα, μιλάει συγκεκριμένα και έχει πλήρη επίγνωση του αντίκτυπου της επιλογής του στην τοπική κοινωνία. Μου λένε φίλοι του ότι «ο Νίκος θα το πάει μέχρι τέλους» και από αυτά που έγραψε και σήμερα θα έλεγα πως δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω. Το ερώτημα όμως που με βασανίζει όπως κι εσάς, είναι το γιατί...

Η κόντρα τους σήμερα πήρε και νέα τροπή, αφού και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης έστειλε εξώδικο στον Νίκο Τσιαμπέρα. Σε αυτό τον κατηγορεί ότι «επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, στερούμενο παντελώς ουσιαστικής βασιμότητας και αποδεικτικών στοιχείων, με συνέπεια να σπιλώνει ή έστω να αφήνει σαφείς αιχμές και υπόνοιες για έκνομη δραστηριότητα φυσικών και νομικών προσώπων... φωτογραφίζετε εμμέσως, στην περίπτωση και εμένα μέσω της αναφοράς «ποιες άλλες εταιρίες εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση», εννοώντας το 1ο χλμ π.ε.ο Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ των άλλων εδρεύει επιχείρηση και δική μου και του αδελφού μου Αναστάσιου Συμεωνίδη». Το εξώδικο αυτό του Γιάννη Συμεωνίδη είχε προαναγγείλει η Νίκος Τσιαμπέρας στο Facebook, χρησιμοποιώντας το για να επιτεθεί εκ νέου στον Κώστα Κουκοδήμο.

Στο θέμα παρενέβη και ο αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης, που αντικατέστησε πέρσι τον Βαγγέλη Κήπου, ο οποίος σε δήλωση του στην Kapa News (διαβάστε εδώ) εκθείασε τον Δήμαρχο και ανέφερε πως του έχει δώσει απόλυτη ελευθερία κινήσεων, ενώ άφησε αιχμές εναντίον του Νίκου Τσιαμπέρα, λέγοντας πως «ο γενικός συντονισμός και ο τόνος δίνεται από το δήμαρχο και από εκεί και πέρα όλοι μας με τις αρμοδιότητες που έχουμε λειτουργούμε συλλογικά. Διαβάζω για έλλειψη ενημέρωσης, για έλλειψη επικοινωνίας και δεν καταλαβαίνω πραγματικά για ποιο πράγμα μιλάνε. Μόνο όποιος δεν θέλει πραγματικά να λειτουργεί σαν ομάδα δυσκολεύεται στην επικοινωνία».

Την ίδια ώρα ρώτησα για να μάθω τη θέση του Γιώργου Νταντάμη απέναντι σε όλα αυτά, μιας και είναι "το έτερον ήμισυ" του Κώστα μετά τη συνεργασία τους που ξεκίνησε το 2019. «Στηρίζει 100% τον δήμαρχο» μου είπαν φίλοι του και συνέχισαν: «Τιμάει τη συμφωνία που έχουν κάνει και δεν το κουνάει ρούπι από το πλευρό του Κώστα Κουκοδήμου».

Ελπίζω μέχρι να διαβάσετε αυτό το κείμενο να μην έχουν προκύψει άλλα 5 – 10 κείμενα, απαντήσεις και εξώδικα για το θέμα. Αλλά και αν προκύψουν, θα τα συμπληρώσουμε με συνεχόμενα άρθρα και κάλυψη του μεγάλου αυτού ζητήματος.


Το ιστορικό:

1. Η αρχική δήλωσητου Νίκου Τσιαμπέρα, εδώ

2. Η τοποθέτηση Κουκοδήμου και όλου του συνδυασμού, εδώ

3. Η νέα απάντηση Τσιαμπέρα, με περισσότερες καταγγελίες, εδώ

4. Η δήλωση Κουκοδήμου για προσφυγή στον εισαγγελέα, εδώ

5. Η απάντηση Τσιαμπέρα για τον εισαγγελέα και η σφοδρή προσωπική επίθεση στον δήμαρχο, εδώ

6. Η ανακοίνωση Κουκοδήμου για έλεγχο του Δήμου από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την περίοδο 01.09.19 – 31.12.20 εδώ

7. Το εξώδικο του Γιάννη Συμεωνίδη στον Νίκο Τσιαμπέρα, εδώ

8. Η δήλωση του Κώστα Τσιουκάνη που στηρίζει τον Κώστα Κουκοδήμο, εδώ

 

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:

Συναντήσεις του Αποστόλη Πόδα σε κάθε σημείο του δήμου Κατερίνης; Συνάντηση μέσα στις γιορτές στην Παραλία με 15 – 20 άτομα;

31 Μαρτίου 2021: Τι θα γίνει με τον Βαγγέλη Κήπου; Επανέρχεται στο νέο σχήμα της διοίκησης; Απο ποια θέση ευθύνης;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O Κουκοδήμος στα δικαστήρια για Τσιαμπέρα - “Θα πρέπει ν' αποδείξει όσα ισχυρίζεται στη δικαιοσύνη...”

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ανεξαρτητοποίηση ΒΟΜΒΑ την Αναστασίας Μποστανίτη από το τοπικό του Ελατοχωρίου – Δείτε τους λόγους που παραιτήθηκε

Ο Αποστόλης Πόδας στα χνάρια του Γιώργου Νταντάμη έμμεσα προαναγγέλλει υποψηφιότητα για τον Δήμο της Κατερίνης;

Κουκοδήμος σε Τσιαμπέρα: «Δεν ανέχομαι την αχαριστία και την συκοφαντία. Καλή τύχη Νίκο»





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια