HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πλήρης δικαίωση της Kapa News!!! Το Κίνημα Αλλαγής βγαίνει ανοικτά εναντίον της συνδιοίκησης του Δήμου Κατερίνης και καλεί όσους ακόμη έχουν απομείνει στον Γιώργο Νταντάμη να πάρουν αποστάσεις.


Καλησπέρα στην παρέα! Πριν από περίπου δύο εβδομάδες σας έγραψα αναλυτικά το τι σημαίνει η παραίτηση του Γιώτη Ιορδανίδη από τη θέση του αντιπροέδρου του ΟΠΠΑΠ.

Τότε σας έγραψα πως υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στον χώρο της Κεντροαριστεράς στον Δήμο Κατερίνης για τον Γιώργο τον Νταντάμη.

 (διαβάστε εδώ και εδώ

Αρκετοί μου την έπεσαν για το θέμα και μου είπαν ότι έχω εμπάθεια, αλλά εγώ απλά έγραψα όσα άκουγα στην πιάτσα, (όπως κάνω πάντα) ή για να είμαι πιο ειλικρινής, έγραψα το ένα πέμπτο από όσα ακούγονται στην κεντροαριστερή πιάτσα εναντίον του Γιώργου.

Και να που τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου το ΚΙΝΑΛ Πιερίας με δικαίωσε πανηγυρικά! Η ανακοίνωση είναι πολύ σκληρή και ουσιαστικά επιτίθεται τόσο στον Κώστα Κουκοδήμο, όσο κυρίως στον Γιώργο Νταντάμη! Θυμίζω πως το ΚΙΝΑΛ είναι το ένα από τα δύο κόμματα που στήριξαν τον Γιώργο, το άλλο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λέει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ μεταξύ άλλων απευθυνόμενο στα στελέχη του που βρίσκονται στη δημοτική πλειοψηφία σήμερα:

1. "Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και να αποδείξουν στην πράξη ότι αυτή δεν είναι μία σύμπραξη χωρίς κανένα πολιτικό και προγραμματικό περιεχόμενο, και με αποκλειστικό γνώμονα την διανομή θέσεων εξουσίας"

2. Περιμένουμε από τα προερχόμενα από τον προοδευτικό χώρο της Κεντροαριστεράς μέλη της Διοίκησης του Δήμου Κατερίνης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να πρωτοστατήσουν στο να χυθεί άπλετο φως σε κάθε σκιά και να απαιτήσουν να απαντηθούν με τρόπο συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο όλες οι καταγγελίες"

Τι άλλο δηλαδή πρέπει να πει ένα κόμμα για να καταλάβουμε ότι υπάρχει απόλυτη ρήξη ανάμεσα σε αυτό και στη σημερινή δημοτική διοίκηση;

Κάποιοι θα πουν ότι "το ΚΙΝΑΛ δεν μετράει και πολύ, 6-7% έχει, όπως και να είναι οι κεντροαριστεροί δημοτικοί σύμβουλοι δεν το ακούν". Είναι έτσι; Δεν το ξέρω.

Αυτό που σίγουρα ξέρω, είναι ότι πολύ νωρίς έχουν αρχίσει τα όργανα για τον Γιώργο τον Νταντάμη...

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Κινάλ Πιερίας:

«Από την έναρξη της θητείας της παρούσας (συν)διοίκησης του Δήμου Κατερίνης, έχουν δει το φως της δημοσιότητας μια σειρά καταγγελιών που αφορούν απευθείας αναθέσεις, διορισμούς σε έμμισθες θέσεις κ.α., οι οποίες φαίνεται να ωφελούν έναν πολύ στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο μελών της (συν) διοίκησης, ακόμη και τους ίδιους(!) προσωπικά εκλεγμένους εκπροσώπους.

Οι καταγγελίες αυτές επαναλήφθηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τόσο από προβεβλημένο και με θέση ευθύνης δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του κ.Κουκοδήμου, όσο και από τον προερχόμενο από τον συνδυασμό του κ.Νταντάμη και μέλος του Κινήματος Αλλαγής Γιώτη Ιορδανίδη.

Θεωρούμε δε τις απαντήσεις που έχουν δοθεί έως τώρα από την (συν) διοίκηση, κάθε άλλο παρά επαρκείς και καθησυχαστικές, αλλά μάλλον αμήχανες και σπασμωδικές.

Με απογοήτευση παρακολουθήσαμε, να απαξιώνεται και αυτή ακόμη η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, με παρεμπόδιση της συζήτησης ώστε να αποσιωπηθούν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Φαίνεται έτσι να δημιουργείται στον Δήμο ένα καθεστώς αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας, συνοδευόμενο από ένα αλαζονικό και αυταρχικό ύφος άσκησης εξουσίας, τα οποία διαψεύδουν τις ελπίδες των Δημοκρατικών προοδευτικών Δημοτών, εντείνουν την απογοήτευση και εμπεδώνουν στην κοινωνία ένα αίσθημα γενικευμένης απαξίωσης για τα κοινά.

 Η συμμετοχή στελεχών του Κινήματος Αλλαγής στην (συν) διοίκηση του Δήμου τα οποία στηρίχθηκαν από τον κόσμο μας και οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, μας υποχρεώνουν να πάρουμε Δημόσια θέση για τα τεκταινόμενα , σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ όπου μέχρι σήμερα παρέχει "πολιτικό συγχωροχάρτι" στη (συν) διοίκηση .

Πάγια θέση του Κινήματος Αλλαγής όπως εκφράστηκε από την Πρόεδρό του και από τα εκλεγμένα του όργανα, υπήρξε ότι το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής όπως θεσπίστηκε στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτελεί έναν μηχανισμό χειραγώγησης της λαϊκής βούλησης, ένα μέσο μικροκομματικών συναλλαγών και άντλησης πελατείας.

Καλούμε τα μέλη μας τα οποία συμμετέχουν στην (συν) Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, να μην ξεχνούν ότι προέρχονται από την παράταξη του ΑΣΕΠ, της Διαύγειας και του Καλλικράτη.

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και να αποδείξουν στην πράξη ότι αυτή δεν είναι μία σύμπραξη χωρίς κανένα πολιτικό και προγραμματικό περιεχόμενο, και με αποκλειστικό γνώμονα την διανομή θέσεων εξουσίας.

Η εικόνα των στελεχών μας, να παρακολουθούν χωρίς αντίδραση τον Δήμαρχο να απαντά με περισσή ειρωνεία και έπαρση

«..Όπου χρειαστεί ο Υπουργός και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα βάλουμε πλάτη.», είναι μία εικόνα που λυπεί τον κόσμο μας, και δεν τους ταιριάζει.

Περιμένουμε από τα προερχόμενα από τον προοδευτικό χώρο της Κεντροαριστεράς μέλη της Διοίκησης του Δήμου Κατερίνης να σταθούν στο ύψος το περιστάσεων, να πρωτοστατήσουν στο να χυθεί άπλετο φως σε κάθε σκιά και να απαιτήσουν να απαντηθούν με τρόπο συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο όλες οι καταγγελίες.»
Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας μπαίνει γερά στη μάχη των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Αγώνας 4 υποψηφίων για 3 θέσεις;
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια