HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σκληρή απάντηση του ΚΙΝΑΛ στον Νταντάμη. Ενοχλημένος από τα ομαδικά πυρά των (πρώην;) συντρόφων του από το ΚΙΝΑΛ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος ακούγεται ότι σκέφτεται να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε με την προσχώρηση του στον συνδυασμό Κουκοδήμου.


Καλησπέρα σε όλη την  καλή παρέα! Κάθε εβδομάδα λέμε πως θα ηρεμήσουμε λίγο από τα τοπικά πολιτικά δρώμενα και όλο ανάβουν νέες φωτιές!

Για παράδειγμα, χθες βγήκε νέα ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Πιερίας εναντίον του Γιώργου του Νταντάμη. Τι ανακοίνωση δηλαδή, που πιο πολύ με ολομέτωπη επίθεση ήταν. Η νομαρχιακή του κόμματος από το οποίο κατάγεται πολιτικά ο Γιώργος του απάντησε στο ίδιο ύφος με αυτό που χρησιμοποίησε και ο ίδιος, του επέστρεψε τον χαρακτηρισμό "πεμπτοφαλαγγίτης", επανήλθε στο θέμα της μη τοποθέτησης του Γιώργου απέναντι σε καταγγελίες και ουσιαστικά τον αποκάλεσε... δεξιό και υποστηρικτή του Κυριάκου Μητσοτάκη! (Η ανακοίνωση εδώ).

Την ίδια ώρα φαίνεται πως και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κόβει οριστικά τις γέφυρες με τον Γιώργο Νταντάμη, όπως φάνηκε από την ανακοίνωση του Κώστα Χατζηιωαννίδη, πρώην φίλου και υποψηφίου του Γιώργου, νυν αντιπάλου του. (εδώ το κείμενο)

Ακόμη έχει τη σημασία της η συνέντευξη του Γιάννη Αμοιρίδη (εδώ έγραψα για αυτή) σε Ηλία Χρυσικό και Εύη Μιχωλού, όπου ουσιαστικά άδειασε ολοκληρωτικά και αυτός τον Γιώργο, που είναι και κουμπάρος του. 

Σε όλα αυτά βάλτε και μία δεκάδα επώνυμων στελεχών του ΚΙΝΑΛ που μιλάνε πολύ άσχημα κατά του Γιώργου, τον θεωρούν ότι δεν έχει σχέση πλέον με την Κεντροαριστερά και είναι ξένο σώμα. 

Τέλος, η εικόνα που έχω από τις συζητήσεις μου είναι ότι τουλάχιστον 6 - 8 στους 10 από τους πρώην υποψηφίους του συνδυασμού του Γιώργου μάλλον έχουν φύγει από κοντά του και περισσότερο πιστοί φαίνεται να του είναι κατά πλειοψηφία κάποιοι από τους δεξιούς του πρώην συνδυασμού. Όχι παράλογα, κάποιοι από αυτούς δηλώνουν πρώτα "του Κουκοδήμου" και μετά οτιδήποτε άλλο.

Αν κάποιος ζυγίσει όλα αυτά και προσθέσει και τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Γιώργος εναντίον των (πρώην; ) συντρόφων του στο ΚΙΝΑΛ, δύσκολα θα θεωρήσει πως ο Γιώργος θα παραμείνει στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου έχουν απομείνει να τον στηρίζουν η Μαρία η Μίχου + Νταμπώσης και Πασχαλούδης.

Εγώ το ψάχνω συνεχώς το θέμα, ελπίζω ο Γιώργος να θέλει να δώσει μία συνέντευξη για να το ξεκαθαρίσει. Μέχρι τότε έχω μόνο τις πληροφορίες που συλλέγω από φίλους και υποστηρικτές του (δεν μιλάω για τους "ταλιμπάν" δημοσιογράφους που έχει μαζί του, αλλά για άλλα πρόσωπα από τον ευρύτερο περίγυρο του).

Έτσι μου μεταφέρουν πως ο Γιώργος είναι πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις αυτές και δεν περίμενε ποτέ του σε μόλις 18 μήνες να έχει αποξενωθεί εντελώς από όλον τον χώρο που υπηρέτησε, όπως λέει, για δεκαετίες. Ας μην ξεχνάμε πως ο Γιώργος ήταν ένα από τα "κόζια" που ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1990, ως και το 2004 είχε μία αξιοπρεπή διαδρομή στον χώρο.

Μου λένε λοιπόν πως ο Γιώργος σκέφτεται σοβαρά να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία, είτε ανοικτά είτε σιωπηρά. Αν το καλοσκεφτούμε, δεν είναι και τόσο παράλογο. Στον συνδυασμό δεξιού δημάρχου βρίσκεται αντιδήμαρχος, τον δικό του τον συνδυασμό τον διέλυσε, στηρίζει όλο το έργο του Κώστα του Κουκοδήμου, που εφαρμόζει και προωθεί την ατζέντα της κυβέρνησης, άρα ο Γιώργος ουσιαστικά "είναι ήδη εκεί".  

Τώρα το αν θα είναι απλός υποστηρικτής ή μέλος, ή αν θα διεκδικήσει εκλογή μέσω του δεξιού χώρου, πχ ως βουλευτής, ή αντιπεριφερειάρχης ή υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Κώστα του Κουκοδήμου το 2023, αυτό δεν ξέρω να σας το πω. Ούτε προεξοφλώ πως σίγουρα θα κάνει το βήμα αυτό.

Όμως όλα δείχνουν πως οι γέφυρες προς την Κεντροαριστερά είναι πλέον κομμένες...

Για να δούμε, τι θα δούμε...

(Κάποιοι έχουν αρχίσει και θυμούνται πως το 2010 ανακοίνωσε πως θα κατέβει και μετά το πήρε πίσω και ότι τότε δεν φάνηκε να στηρίζει φανατικά τον συνδυασμό Μηλιώτη, ενώ και το 2014 δεν φάνηκε να τρέχει υπέρ του συνδυασμού Γιαννούλη, όπως το έκανε το 2015 υπέρ του Χάρη του Τζαμακλή. Eγώ αυτά δεν τα ξέρω, και προτείνω να τα δούμε άλλη φορά).

 

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια