HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Ποιοι θα έχουν πλεονέκτημα; Χιονίδης και Κουλκουδίνας, λόγω και Κουκοδήμου; Παράθυρο ανοικτό και για άλλον ή άλλη;


Καλησπέρα στην παρέα! Τρείς μέρες μετά το θέμα μου για τον Γιώργο τον Κωνσταντόπουλο και το οριστικό της μη υποψηφιότητας του για βουλευτής στις προσεχείς εκλογές (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ) και το θέμα ακόμη συζητείται πολύ.

Εκτός από τους ανθρώπους του Γιώργου που του ζητούν να το ξανασκεφτεί, έχουμε και όλους τους άλλους που προσπαθούν να μαντέψουν τι σημαίνει αυτό για τους υπάρχοντες υποψηφίους.

Θα ωφεληθεί ο Φώντας ο Μπαραλιάκος από αυτή την εξέλιξη; Η Άννα η Μάνη; Ο Σάββας ο Χιονίδης; Ο Σπύρος ο Κουλκουδίνας; ο Θόδωρος ο Τόνας ή κάποιος άλλος;

Για να τα δούμε ήσυχα και με τη σειρά...

Κατ' αρχάς με δεδομένο ότι ο Γιώργος την προηγούμενη φορά στήριξε τον Σάββα τον Χιονίδη, είναι σίγουρο ότι η μη υποψηφιότητα του επιτρέπει στον Σάββα να θεωρεί ότι θα ξαναπάρει κοντά του τα στελέχη του Γιώργου που τον στήριξαν το 2019. Δεν ξέρω αν θα τους κρατήσει όλους, αν θα πάρει και άλλους ή όχι, πάντως για τον Σάββα καλό είναι.

Με δεδομένο ότι ο Γιώργος φαίνεται ότι είναι πλέον καλός φίλος με τον Κώστα τον Κουκοδήμο και τον στηρίζει ανοικτά, λογικά θα πρέπει να στηρίξει και τον Σπύρο τον Κουλκουδίνα, τη de facto επιλογή του Κώστα για τα βουλευτικά. Αφού ο Γιώργος πλέον είναι κοντά στον Κώστα και ο Κώστας είναι κοντά στον Σπύρο... λογικά θα τα βρούνε και οι ίδιοι. Άλλωστε και ο Γιώργος έχει μεγάλη εκτίμηση για τον Σπύρο, το έλεγε και το 2019 αυτό.

Πάντως έστω και έτσι, δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι όλα τα στελέχη του Γιώργου θα πάνε "συντεταγμένα" προς αυτά τα δύο πρόσωπα. Και ο Φώντας μπορεί να τσιμπήσει ένα κομμάτι, και η Άννα η Μάνη μαζί με τον δαιμόνιο Μάκη Παπαδημητρίου, πολύ περισσότερο ο Θόδωρος ο Τόνας, που την προηγούμενη φορά εξέφρασε ένα μεγάλο τμήμα της αστικής τάξης, που παραδοσιακά ψήφιζε Κωνσταντόπουλο.

Για το 6ο πρόσωπο του συνδυασμού θα σας γράψω προσεχώς. Πάντως δεν περιμένω να πάρει σοβαρό κομμάτι από την "πίτα" του Γιώργου Κωνσταντόπουλου, εκτός και αν οι εκλογές γίνουν το 2023, οπότε μπορεί να εμφανιστεί τότε ένα νέο πρόσωπο και να αλλάξουν οι ισορροπίες.

Φυσικά είναι νωρίς ακόμη για όλα αυτά. Ή ίσως και να μην είναι, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει εκλογές Μάιο - Ιούνιο ή Σεπτέμβριο - Οκτώβριο.

Ένα είναι σίγουρο! Φέτος, δεν θα πλήξουμε!


Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια