HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον «κρατάει» τον Γιώργο Νταντάμη ώστε να παραμείνει ισότιμος στη σχέση του με τον Κώστα Κουκοδήμο. Ενώ πάντα θύμωνε όταν του έλεγαν για ΣΥΡΙΖΑ, αν τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση αποσύρει τη στήριξη της σε αυτόν, πολλοί λένε ότι μετατρέπεται σε "πολιτικό βαρίδι" για τον δήμαρχο


Καλησπέρα στην παρέα! Ρε πως τα φέρνει η τύχη καμιά φορά εεεε;;;; Τελικά δεν λένε τυχαία ότι η ζωή νικάει και τον πιο ευφάνταστο σεναριογράφο του Χόλιγουντ...

Από τη περασμένη Δευτέρα γίνεται χαμός με την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ που ουσιαστικά τα έσπασε με τον Γιώργο τον Νταντάμη και τη δημοτική διοίκηση. Εδώ μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση, εδώ ανέλυσα το θέμα, εδώ μίλησα για τα ερωτήματα που ανέκυψαν για τον Φάνη Τερζόπουλο και εδώ έγραψα για τα ερωτήματα προς τους υπόλοιπους, Γιώργο Κυριακίδη, Γιώργο Τσιαλό και Γιάννη Νταντάμη.

Όσο όμως περνάνε οι ημέρες και όλοι τους σωπαίνουν, αυτό που μένει είναι ότι το ΚΙΝΑΛ τράβηξε το χαλί από τον Γιώργο τον Νταντάμη. Για σκεφτείτε το λίγο... ο Γιώργος, γέννημα θρέμμα ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος με το κόμμα για νομαρχιακός σύμβουλος και μετά για βουλευτής... αδειάστηκε από το ίδιο του το κόμμα!

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Ο ίδιος έκανε επίθεση σε όποιον έλεγε κάτι τέτοιο και έλεγε πως μόνο η στήριξη του ΚΙΝΑΛ μετράει, για τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγε περίπου πως "μας είδαν καλούς και αποφάσισαν να μας στηρίξουν από μόνοι τους, εμείς δεν τους το ζητήσαμε". Κατηγορούσε μάλιστα όποιον τολμούσε να του πει ότι είναι ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ... Ευτυχώς λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, με παρέμβαση του Γιώργου Κυριακίδη (όπως λέει η πιάτσα) το ΚΙΝΑΛ έδωσε τελικά το χρίσμα στον Γιώργο τον Νταντάμη και έτσι στις εκλογές δεν είχε μόνο στήριξη από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Τώρα το ΚΙΝΑΛ έκανε πολύ σοβαρές καταγγελίες κατά της σημερινής διοίκησης αλλά και της επιλογής του Γιώργου Νταντάμη να συμμαχήσει με τον Κώστα Κουκοδήμο. Ζητά μάλιστα από τους Κεντροαριστερούς δημοτικούς συμβούλους να πάρουν θέση, να αναλάβουν δράση κλπ.

Έτσι, ενώ περιμένουμε να δούμε αν οι Κεντροαριστεροί της δημοτικής πλειοψηφίας θα κάνουν κάτι όπως προτείνει το ΚΙΝΑΛ, το ερώτημα πλέον μεταφέρεται στον Γιώργο τον Νταντάμη και τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει τίποτε σχετικά με όσα συμβαίνουν στον δήμο Κατερίνης και συνεχίζει να στηρίζει τον Γιώργο. Αν όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει τον δρόμο του ΚΙΝΑΛ και ζητήσει από τους αριστερούς του ψηφοδελτίου να πράξουν όσα προτείνει και το ΚΙΝΑΛ;

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώσει όσα διατύπωσε το ΚΙΝΑΛ, τότε ουσιαστικά ο Γιώργος ο Νταντάμης θα έχει απωλέσει τη στήριξη και των δύο κομμάτων που μόλις πριν 21 μήνες στήριξαν τον συνδυασμό του.

Έτσι σε αυτή την περίπτωση πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι πλέον θα απωλέσει κάθε πολιτική νομιμοποίηση από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και ουσιαστικά θα μετατραπεί σε "πολιτικό βαρίδι" για τον δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο. Γιατί, όπως λένε όσοι αναλύουν λίγο περισσότερο τα πράγματα... "ο Κώστας στηρίζει τον Γιώργο και τιμά τη συμφωνία τους, παρά το ότι δέχεται μεγάλο πόλεμο για αυτή του την απόφαση. Αν όμως μετά το ΚΙΝΑΛ αποσύρει την εμπιστοσύνη του στον Γιώργο Νταντάμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας θα στηρίζει ένα πρόσωπο χωρίς πολιτική νομιμοποίηση".

Αν με ρωτάτε εμένα προσωπικά, πιστεύω ότι ο Κώστας ο Κουκοδήμος θα στηρίξει μέχρι τέλους τον Γιώργο τον Νταντάμη, ακόμη και αν ο Γιώργος χάσει και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ή ακόμη και αν πχ αποχωρήσει κάποιος σύμβουλος του από την πλειοψηφία.

Για να δούμε τις εξελίξεις... θα έχουν πολύ ενδιαφέρον…!!!

 

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια