HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


H σωστή διαδικασία για να πλύνεις το αυτοκίνητο σου

Πολλοί πελάτες μας κατά καιρούς μας ρωτάνε πως πρέπει να πλένουν σωστά το αυτοκίνητο τους, ποιά είναι τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία κ.οκ.

Aποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτό εδώ το άρθρο για να δώσουμε μερικές χρηστικές συμβουλές σε όλους εσάς που πλένεται το αυτοκίνητό σας μόνοι.

Για αρχή ας δούμε τι θα χρειαστείς να έχεις δίπλα σου:


Μία βούρτσα για ζάντες ή ένα μεγάλο πινέλο

Γάντι πλυσίματος.

Δύο κουβάδες με νερό

Πετσέτα στεγνώματος

Πιεστικό νερού ή λάστιχο

Καθαριστικά ζαντών και αμαξώματος

Βήμα 1ο

Ψέκασε τις ζάντες και του θόλους με καθαριστικό και άφησε το για λίγο να δράσει. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τη βούρτσα ή το πινέλο για να τρίψεις ελαφρά και να αφαιρέσεις τυχόν βρωμιές που έχουν κολλήσει και ξέπλυνε καλά.

Tip: Ένα καθαριστικό σιδηρούχων υπολειμμάτων για ζάντες, όπως το #P-Ray που χρησιμοποιούμε εμείς στην Fifteen Car Care μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο χρώμα για να αφαιρέσει τα υπολείμματα από τα δισκόφρενα.

Βήμα 2ο

Πριν ξεκινήσουμε το πλύσιμο του αμαξώματος να πούμε λίγο τη χρησιμότητα των 2 κουβάδων. Στον έναν κουβά έχουμε σκέτο καθαρό νερό, ενώ στον δεύτερο έχουμε το νερό μαζί με το σαμπουάν μας.

Η διαδικασία έχει ως εξής. Βουτάμε το γάντι στον κουβά με το σαμπουάν, τρίβουμε το κομμάτι που είναι να καθαρίσουμε, στην συνέχεια ξεπλένουμε το γάντι στον κουβά με το νερό, βουτάμε ξανά το γάντι στον κουβά με το σαμπουάν και συνεχίζουμε το πλύσιμο. Αυτή διαδικασία ακολουθείται μέχρι το τέλος του πλυσίματος και μας βοηθάει να περιορίσουμε τη βρωμιά που έρχεται σε επαφή με το σαμπουάν και το χρώμα έτσι ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να δημιουργηθούν γρατσουνιές στο αυτοκίνητο κατά το πλύσιμο.

Βήμα 3ο

Το αμάξι ξεκινάμε να το πλένουμε από πάνω προς τα κάτω. Ξεκινάμε από το λιγότερο βρώμικο μέρος, που συνήθως είναι ο ουρανός και τα παράθυρα και καταλήγουμε στα πιο βρώμικα μέρη που είναι οι μασπιέδες και οι προφυλακτήρες.

Βήμα 4ο

Το αμάξι καλό είναι να το χωρίσουμε σε 3 μέρη και να το πλένουμε τμηματικά γύρω γύρω. Δηλαδή στην πρώτη φάση πλένουμε το αμάξι γύρω γύρω  μέχρι το ύψος των παραθύρων. Στην ουσία πλένουμε δηλαδή ουρανό, κολώνες και τζάμια. Στη δεύτερη φάση πλένουμε γύρω γύρω το αυτοκίνητο μέχρι τη μέση περίπου της πόρτας. Τέλος πλένουμε κυκλικά πάλι γύρω από το αμάξι μασπιέδες, προφυλακτήρες και την υπόλοιπη πόρτα.

Αυτό γίνεται για να μπορέσουμε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την επαφή της βρωμιά με το βερνίκι κατά τη διάρκεια του πλυσίματος για αποφυγή γρατσουνιών και ολογραμμάτων στο αυτοκίνητό μας.

Tip: Κατά το πλύσιμο είναι σημαντικό να τρίβουμε την επιφάνεια προς μία φορά. Είτε πάνω - κάτω, είτε δεξιά - αριστερά. Αυτό μας βοηθάει σε τυχόν ατέλειες να μειώσουμε την πιθανότητα να φανούν σε μια αντανάκλαση του ήλιου.

Βήμα 5ο

Το στέγνωμα του αυτοκινήτου είναι ένα επίσης σημαντικό κομμάτι του πλυσίματος, καθώς αν δεν γίνει σωστά και με λεπτομέρεια θα μείνουν στίγματα και ατέλειες.

Με τη χρήση λοιπόν μιας πετσέτας στεγνώματος περνάμε προς μία φορά πάλι όλο το αυτοκίνητο και αφαιρούμε το νερό που έχει καθίσει πάνω στο όχημα. Στη συνέχεια εστιάζουμε στις λεπτομέρειες όπως καθρέφτες, χερούλια, γκριλιέρες κλπ. Αν υπάρχει η δυνατότητα για κομφλέρ θα βοηθούσε πολύ για ακόμα πιο καλά αποτελέσματα.

Tip: Κατά το στέγνωμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο Quick Detailer προϊόν όπως το #Perfecta. Θα σας βοηθήσει να στεγνώσετε το όχημα πιο γρήγορα και επίσης θα λειτουργήσει και ως κερί προστασίας του οχήματος σας, μέχρι το επόμενο πλύσιμο.

Βρες όλα όσα χρειάζεσαι για τη σωστή συντήρηση και περιποίηση του οχήματος σου στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και στις σελίδες της Fifteen Car Care στο Facebook και το Instagram.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια